Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Ανοίγουν 750 θέσεις εργασίας σε 70 Δήμους με 3ετή σύμβαση

Ανοίγουν 750 θέσεις εργασίας σε 70 Δήμους με 3ετή σύμβαση

Το αργότερο έως τον Φεβρουάριο του 2017 σχεδιάζει το Υπουργείο Εργασίας να λειτουργήσουν τα 254 «Κέντρα Κοινότητας» που θα συσταθούν στους αντίστοιχους Δήμους...



 όλης της χώρας αποτελώντας στην ουσία τα ΚΕΠ των φτωχών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων( άποροι, ΑμεΑ, Ρομά, μετανάστες κλπ).

Mέσω αυτών θα πληροφορούνται, προσκομίζοντας απλώς το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ τους, σε ποιο πρόγραμμα κοινωνικής ενίσχυσης μπορούν να ενταχθούν, τι προνοιακά επιδόματα μπορούν να λαμβάνουν, όπως και τυχόν κοινωνικές παροχές που δικαιούνται και οι οποίες προβλέπονται σε ελληνικά η κοινοτικά προγράμματα ενίσχυσης της φτώχειας.

Ειδικότερα θα μπορούν να ενημερωθούν για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που μπαίνει σε καθολική εφαρμογή σε όλη τη χώρα από 1/1/2017,για τις ρυθμίσεις του νόμου για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ θα μπορούν να συμμετέχουν σε πολιτικές απασχόλησης μέσω του ΟΑΕΔ και σε προγράμματα δια βίου μάθησης.

Στο πρόγραμμα δημιουργίας των «Κέντρων Κοινότητας» έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 70 δήμοι και όπως εκτιμάται μέχρι το τέλος Γενάρη θα ενταχθούν και οι υπόλοιποι 184.

Ταυτόχρονα το Υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσει στην κάλυψη μέσω ΑΣΕΠ 750 θέσεων προσωπικού το οποίο θα κληθεί, με 3ετή σύμβαση εργασίας πλήρους απασχόλησης, να στελεχώσει τα παραπάνω «Κέντρα Κοινότητας».

Στην προκήρυξη που θα εκδοθεί σύντομα επιπλέον μοριοδότηση θα δικαιούνται όσοι εργαζόμενοι έχουν σχετική εμπειρία έχοντας απασχοληθεί στο παρελθόν σε γραφεία διαμεσολάβησης δήμων (για προνοιακά ζητήματα) και σε δομές φτώχειας.




Πηγή: fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου