Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Αστέρια του μοτοσυκλετιστικού στερεώματος ρίχνονται στη μάχη της Βαρκελώνης

Αστέρια του μοτοσυκλετιστικού στερεώματος ρίχνονται στη μάχη της Βαρκελώνης

Έχοντας καθιερωθεί στη συνείδηση των χορηγών, των θεατών και των τηλεθεατών, το Superprestigio είναι ένα από τα λίγα ενδιαφέροντα δρώμενα με παγκόσμια απήχηση...



 στο νεκρό διάστημα μεταξύ των αγωνιστικών σαιζόν. Και γι' αυτό, εξαιρετικά δημοφιλές.

Φέτος επιστρέφει για 4η φορά στο Palau Sant Jordi της Βαρκελώνης, στις 17 Δεκεμβρίου.

Φιλοξενεί και πάλι μια πληθώρα αστεριών του μοτοσυκλετιστικού στερεώματος, δηλαδή αναβάτες από τα GP, το World Superbike, το Παγκόσμιο Endurance και φυσικά από το αμερικάνικο Dirt Track.

superprestigio8
Επαναλαμβάνεται δε η συνάντηση κορυφής των Marc Marquez και Brad Baker που έχουν μονοπωλήσει τις νίκες τα 3 προηγούμενα χρόνια. Το '13 ο Marquez είχε κερδίσει τον Jared Mees, όμως το 2014 και 2015 συμμετείχε ο Brad Baker ο οποίος νίκησε στον τελικό της μεγάλης κατηγορίας τον ισπανό παγκόσμιο πρωταθλητή, καθότι πιο σταθερός στο γυρολόγιό του.

Το δρώμενο διεξάγεται με την ίδια επιτυχημένη μορφή των προηγούμενων ετών. Δηλαδή οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: την Superprestigio η οποία αποτελείται από τους καλύτερους αναβάτες στην άσφαλτο και από την Open, όπου κατατάσσονται οι καλύτεροι των χωμάτινων αγώνων.
superprestigio1
Εφέτος η Superprestigio περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους: Marc Marquez φετινό παγκ. πρωτ. MotoGP, Alex Marquez πρώην πρωταθλητή Moto3, Toni Elias πρώην πρωταθλητή Moto2 και αγωνιζόμενο στο AMA Superbike, τους Ισπανούς Jordi Torres και Xavi Fores από το WSBK, τον πρώην αναβάτη του παγκόσμιου Superbikle τρελό-Ruben Xaus, το αστέρι του Endurance Vincent Philippe, τους αναβάτες Xavi Vierge, Marcel Schrotter και Xavier Simeon από την Moto2 και τα αστεράκια της Moto3 Fabio Di Giannantonio, Joan Mir και Jorge Martin.

Η κατηγορία Open περιλαμβάνει τον Brad Baker σαν πρώτο όνομα. Δίπλα του επρόκειτο να τρέξει και ο Jared Mees, αλλά έσπασε στην προπόνηση την κλείδα του και δεν θα μπορέσει.
superprestigio2
Στο κυνήγι της πρώτης θέσης της Open ο Baker θα έχει να αντιμετωπίσει τον Fredrik Lindgren, νικητή του Speedway World Cup, τους πρώην πρωταθλητές του παγκοσμίου Supermoto Tom Chareyre και Sylvain Bidart, τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Junior Enduro Oriol Mena και πληθώρα ευρωπαίων αναβατών του Dirt Track όπως οι Ferran Cardus, Ollie Brindley, Allan Birtwistle. Τέλος θα εμφανιστεί και η νέα ελπίδα των Αυστραλών, ο Tom Edwards.
superprestigio4
Τα δοκιμαστικά ξεκινούν το Σάββατο στις 11:00 π.μ. ενώ οι θύρες ανοίγουν στις 4:30 το απόγευμα.

Ο πρώτος αγώνας της μέρας έρχεται μετά από δύο ώρες, στις 6:30.μ.μ.

Στις 9:10 μ.μ. τη βραδιά κλείνει ο Σούπερ Τελικός (Superfinal), όπου οι 4 καλύτεροι της Open θα στηθούν απέναντι στους 4 καλύτερους της Superprestigiο.

Το γεγονός θα μεταδοθεί με ζωντανό stream από την ιστοσελίδα MotoGP.com κι από το Youtube. Επίσης από την ιστοσελίδα Superprestigio με σχολιασμό του Graig Hanes, γνωστό από τις μεταδόσεις του Παγκόσμιου SBK.
superprestigio11superprestigio3superprestigio5superprestigio6superprestigio7superprestigio10

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου