Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Μέσω ίντερνετ οι πληροφορίες για τις υπηρεσίες υγείας του ΕΟΠΥΥ

Μέσω ίντερνετ οι πληροφορίες για τις υπηρεσίες υγείας του ΕΟΠΥΥ

Ο Οργανισμός «ανοίγει» ηλεκτρονική πύλη με στόχο τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων - Αλλαγές στη διαδικασία προμήθειας ειδών...

Ηλεκτρονική πύλη «ανοίγει» ο ΕΟΠΥΥ για τους ασφαλισμένους, με στόχο τη διευκόλυνσή τους για τα θέματα που τους αφορούν σε σχέση με τις υπηρεσίες υγείας του Οργανισμού.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Σωτήρης Μπερσίμης, στη διάρκεια του συνεδρίου της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), το επόμενο διάστημα θα βγει στον «αέρα» το νέο site του Οργανισμού από όπου ο πολίτης θα μπορεί να μάθει τα πάντα σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ καθώς και τα δικαιώματα του, άμεσα, εύκολα και χωρίς κόστος. Παράλληλα, κάθε ασφαλισμένος θα μπορεί να ενημερώνεται για την πορεία των θεμάτων που τον αφορούν, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Αλλαγές στην προμήθεια ειδών για τους ασφαλισμένους


Ο κ. Μπερσίμης προανήγγειλε την ενεργοποίηση μέτρων με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση των ασφαλισμένων. Ενδεικτικά, ανέφερε τις αλλαγές που δρομολογούνται στη διαδικασία προμήθειας ειδών όπως τα επιθέματα, τα γυαλιά οράσεως κα. Οι ασφαλισμένοι δεν θα προκαταβάλλουν τη δαπάνη όπως γίνεται σήμερα και θα περιμένουν να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά θα προμηθεύονται τα αναλώσιμα υλικά από συμβεβλημένους προμηθευτές και θα αποζημιώνονται απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ «χωρίς προπληρωμή από τον ίδιο και αναμονή για αποζημίωση», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπερσίμης.

Μειώνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, ο Οργανισμός μειώνει σταθερά το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς τους παρόχους. Τον Φεβρουάριο του 2016 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονταν σε 1, 8 δις ευρώ και στο τέλος Οκτωβρίου 2016 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ήταν 1,6 δις ευρώ (μείωση της τάξης του 11%). Εκτίμησε δε πως για τον Νοέμβριο 2016 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές θα έχουν μειωθεί σε 1,4 δις ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου