Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Διατήρηση και διάδοση της Βυζαντινής μουσικής



Πιστό στην προσπάθεια διατήρησης και διάδοσης της Βυζαντινής μουσικής, το «Ωδείο Φόρμιγξ» μέσα από πολυάριθμες και διαφόρων τύπων εκδηλώσεις διοργανώνει...



για τις περίοδο των Χριστουγέννων δύο πολύ ενδιαφέρουσες συναυλίες.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, θα δοθεί συναυλία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Οδού Αχαρνών με τη συμμετοχή της Βυζαντινής Χορωδίας Πατρών «Θεόδωρος Φωκαεύς» υπό τη διεύθυνση του Χ. Θεοτοκάτου, της Πολυφωνικής χορωδίας «Αγ. Αλέξανδρος» υπό τη διεύθυνση του Χ. Στεργιόπουλου-Ρούμπα και τέλος της Ε.Χ.Α. Κάντορες και του Εκκλησιαστικού Χορού του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Οδού Αχαρνών υπό τη διεύθυνση του Ηλία Ρεδιάδη-Τούμπα.

Βυζαντινή Χορωδία Πατρών «Θεόδωρος Φωκαεύς».


Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα δοθεί ακόμη μια συναυλία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Ομονοίας.

Στη συγκεκριμένη συναυλία θα παρουσιαστεί το Βυζαντινό Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο της Γαρυφαλιάς Δάρρα με τίτλο «Η Θεία επανθρώπιση». Θα ψάλλει ο Βυζαντινός χορός «Αθηναίοι Υμνωδοί». Η διεύθυνση και διδασκαλία είναι του Άκη Ν. Λιλιόπουλου, ενώ αφηγητές είναι οι Αλέξανδρος Ζαχαρέας και Γαρυφαλιά Δάρρα.

Και οι δύο εκδηλώσεις είναι υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου