Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Παναθηναϊκός - Πασκουάλ: "Παραλύσαμε εντελώς"

Παναθηναϊκός - Πασκουάλ: `Παραλύσαμε εντελώς`

Ο Τσάβι Πασκουάλ ήταν απογοητευμένος απο την εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού απο την Φενέρμπαχτσε, αλλά τόνισε πως οι "πράσινοι" πρέπει...



 να ανασυνταχθούν γρήγορα γιατί ακολουθεί ο αγώνας της Πέμπτης, όπου πρέπει οπωσδήποτε να ισοφαρίσουν την σειρά. Όσον αφορα τα αίτια της ήττας, στάθηκε στο απώλεια του ελέγχου του ρυθμού, κάτι που εκμεταλλεύτηκε απόλυτα η Φενέρμπαχτσε.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανου τεχνικού:

Για την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε:
"Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την στήριξή του απόψε, στην ομάδα. Όλους όσοι ήρθαν για να μας βοηθήσουν. Ήταν ξεκάθαρο πως παίξαμε κανονικό μπάσκετ για ένα ημίχρονο, μετά την ανάπαυλα όμως εκνευριστήκαμε πολύ και χάσαμε το μυαλό μας. Δεν ήμασταν καλοί ούτε σε άμυνα, ούτε σε επίθεση. Ελέγξαμε το παιχνίδι μετά το πεντάλεπτο, ήμασταν καλύτεροι στις δύο πλευρές του παρκέ. Κάτι που συνέβη περίπου μέχρι τα μισά της γ' περιόδου. Μετά από αυτό, χάσαμε τον έλεγχο της κατάστασης. Τα πάντα. Όλα ξεκίνησαν από την επίθεση, παίξαμε τόσο άσχημα που δώσαμε στη Φενέρμπαχτσε τη δυνατότητα να τρέξει το γήπεδο και να πετύχει μαζεμένους πόντους στον αιφνιδιασμό".

Για το που χάθηκε ο αγώνας:
"Τα πλέι οφ δεν τα κερδίζει απαραίτητα η καλύτερη ομάδα, αλλά αυτή που είναι πιο δυνατή πνευματικά. Απόψε η Φενέρμπαχτσε ήταν καλύτερη σε αυτό το κομμάτι, ακόμη κι όταν βρέθηκε στο -16 στο γ' δεκάλεπτο. Εμείς από την άλλη, όταν οι αντίπαλοί μας άρχισαν να επιστρέφουν στο παιχνίδι, χάσαμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας. Τότε η αυτοπεποίθηση της Φενέρμπαχτσε εκτοξεύθηκε, ενώ εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε ούτε τα στοιχειώδη. Παραλύσαμε εντελώς. Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι την Πέμπτη, μια ακόμη ευκαιρία. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά".

Για το τι πρέπει να κάνει το "τριφύλλι" στην συνέχεια:
"Απόψε συνέβη κάτι που δεν είχε γίνει όλη τη χρονιά, χάσαμε τον έλεγχο του ρυθμού. Πρέπει να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι και να κερδίσουμε".

Για το αν βιάστηκε η ομάδα του να "καθαρίσει" το παιχνίδι:
"Σε αυτό το σημείο ίσως να νιώσαμε τον παράξενο φόβο της νίκης. Συμβαίνει σε κάποια παιχνίδια. Πρακτικά όλοι οι πόντοι της Φενέρμπαχτσε προέκυψαν μετά από δικά μας λάθη και κακές επιλογές στην επίθεση. Πήραμε το πρώτο τάιμ άουτ νωρίς στο γ' δεκάλεπτο, μετά από τρίποντο που δεχθήκαμε στον αιφνιδιασμό. Από εκείνο το σημείο και μετά, κάναμε τα πάντα λάθος. Χάσαμε εντελώς την αμυντική μας ισορροπία. Η Φενέρμπαχτσε το εκμεταλλεύτηκε και γύρισε την κατάσταση. Μέχρι στιγμής αυτό είχε συμβεί μακριά από το ΟΑΚΑ, κι όχι εντός έδρας".

Για το πως πρέπει να διαχειριστεί η ομάδα του την ήττα:
"Αυτά τα πράγματα πρέπει να γίνουν βήμα βήμα. Πρέπει πρώτα να συνέλθουμε και μετά να προετοιμαστούμε. Θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στο δεύτερο παιχνίδι. Πρέπει να αποκτήσουμε μια εμπειρία που μάλλον δεν την έχουμε, αλλά πρέπει να την αποκτήσουμε άμεσα. Αν καταφέρουμε να ισοφαρίσουμε τη σειρά, θα δούμε το μέλλον με άλλον τρόπο. Θα πάμε στην Κωνσταντινούπολη για να κερδίσουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου