Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Είναι Παναθηναϊκός εναντίον Φενέρ, όχι Πασκουάλ εναντίον Ομπράντοβιτς



Η αληθινή μάχη της Ευρώπης ξεκινά αύριο για τον Παναθηναϊκό, με τον πρώτο αγώνα εναντίον της Φενέρμπαχτσε στους προημιτελικούς της Ευρωλίγκας.



Ένα παιχνίδι διαφορετικό, αφού το συναισθηματικό δέσιμο των φιλάθλων των «πρασίνων» με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς λόγω των επιτυχιών του συλλόγου στις 13 σεζόν του Σέρβου είναι μεγάλο, αλλά μόνο μία ομάδα θα προκριθεί.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, στη media day στο ΟΑΚΑ πριν την αυριανή πρεμιέρα εξέφρασε το σεβασμό του στον «Ζοτς», υπενθύμισε όμως ότι για την ομάδα του είναι μίι μοναδική ευκαιρία να επιστρέψει σε φάιναλ 4.

«Είμαστε χαρούμενοι με αυτά που έχουμε πετύχει έως τώρα, πως έχουμε δηλαδή το πλεονέκτημα έδρας, όμως μόνο αυτό. Τώρα ξέρουμε ότι θα παίξουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Μια ομάδα που πέρυσι ήταν δεύτερη στο φάιναλ φορ, κάτι που σημαίνει ότι είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση», υπογράμμισε ο Ισπανός.

«Έχουμε τον κόσμο μας εδώ, την ενέργεια που μας δίνει και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο. Είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε ευκαιρίες να νικήσουμε, πρώτα στο πρώτο παιχνίδι και μετά θα μιλήσουμε για το δεύτερο», πρόσθεσε ο Πασκουάλ.

Σε ερώτηση για τους Ούντοχ και Βέσελι απάντησε πως «είναι δύο από τους καλύτερους παίκτες στις θέσεις 4 και 5. Μερικές φορές παίζουν μαζί, το γνωρίζουμε αυτό, όμως όλοι οι παίκτες της Φενερμπαχτσέ είναι παίκτες με τρομερή ποιότητα και με εμπειρία για να κρίνουν την έκβαση ενός αγώνα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα».

Σε καμία περίπτωση, πάντως, ο Ισπανός τεχνικός δεν δέχεται ότι οι αγώνες είναι Πασκουάλ εναντίον Ομπράντοβιτς. «Ποτέ δεν είναι Πασκουάλ εναντίον Ομπράντοβιτς. Πάντα είναι δύο ομάδες με μεγάλη ιστορία και με παίκτες, με προπονητές, με κόσμο. Είναι Παναθηναϊκός εναντίον Φενέρ και όχι Πασκουάλ εναντίον Ομπράντοβιτς», είπε.

Όσο για το αν είναι ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να διακόψει το συναισθηματικό δέσιμο με τον Ομπράντοβιτς; «Ο Ζέλικο έχει απίστευτη ιστορία εδώ, όλοι πρέπει να το έχουν στο μυαλό τους και πρέπει να πούμε ευχαριστώ, όμως τώρα είναι μια ξεχωριστή ευκαιρία. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να πάει στο φάιναλ 4. Αυτό είναι το πιο σημαντικό», απάντησε ο Πασκουάλ.

Ο Αντώνης Φώτσης, από την πλευρά του, δήλωσε ότι «έχουμε πολύ καλό ρυθμό τον τελευταίο καιρό. Πρέπει να τον κρατήσουμε και να παίξουμε ακόμη καλύτερα, γιατί η Φενέρ είναι μια πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Σίγουρα θα είναι διαφορετικό παιχνίδι, αλλά θα φανούμε έτοιμοι. Εμείς δεν ασχολούμαστε τόσο με το τι θα κάνει η Φενέρ. Αυτό είναι δικό τους θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου