Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Πως θα καταλάβετε εάν το ΑΤΜ από το οποίο ετοιμάζεστε να κάνετε ανάληψη, είναι πειραγμένο

Πως θα καταλάβετε εάν το ΑΤΜ από το οποίο ετοιμάζεστε να κάνετε ανάληψη, είναι πειραγμένο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί στο παρελθόν ο τραπεζικός σας λογαριασμός να κινδύνευε σε περίπτωση που κάποιος έκλεβε την πιστωτική σας κάρτα, όμως πλέον υπάρχει ένας πολύ...



 πιο ύπουλος και πολύ πιο επικίνδυνος τρόπος για να αποκτήσει κανείς πρόσβαση στις αποταμιεύσεις σας.Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται καν να αγγίξει κανείς την πιστωτική σας κάρτα, ενώ το πιθανότερο είναι ότι θα αργήσετε πολύ να καταλάβετε ότι κάτι πάει στραβά.

Οι απατεώνες συχνά τοποθετούν ψεύτικα εξαρτήματα στα ΑΤΜ, τα οποία μπορούν να στείλουν τις πληροφορίες της κάρτας σας πίσω σε αυτούς. Στην συνέχεια, έχοντας τοποθετήσει κάμερες πάνω από το πληκτρολόγιο, μπορούν να δουν τον κωδικό που χρησιμοποιείτε και έπειτα να φτιάξουν μια κάλπικη κάρτα την οποία χρησιμοποιούν επιβαρύνοντας τον λογαριασμό σας.Το φαινόμενο είναι περισσότερο συνηθισμένο από ότι πιστεύει κανείς και έχει αποτελέσει έμπνευση για ταινίες και επεισόδια σειρών. Ένας απλός τρόπος να γλιτώσετε τον κίνδυνο είναι να καλύπτεται πάντοτε τα πλήκτρα του ΑΤΜ όταν πληκτρολογείτε τον κωδικά σας, ώστε ακόμα και εάν ληφθούν οι πληροφορίες της κάρτας σας, ο απατεώνας να μην μπορεί να την χρησιμοποιήσει. Ακόμα, να προσέχετε πάντα την φωτεινή ένδειξη πλησίον του ανοίγματος όπου τοποθετείται η κάρτα. Εάν είναι κόκκινη αντί για πράσινη, κάτι ίσως να πηγαίνει στραβά.Σε κάθε περίπτωση, μην προσπαθήσετε οι ίδιοι να επεξεργαστείτε το εξάρτημα, καθώς γίνει δυσκολότερη η συγκέντρωση των αποτυπωμάτων από την αστυνομία. Πάντοτε να ενημερώνετε την τράπεζα σας εάν θεωρείτε ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει σε κάποιο ΑΤΜ τους, ενώ εάν κάτι ανάλογο συμβεί σε ανεξάρτητο ΑΤΜ, καλέστε την αστυνομία.

Πηγή: huffingtonpost


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου