Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Χιλιάδες πιστοί στον πανηγυρικό εσπερινό στη Μεγάλη Παναγιά Θηβών

Θηβών

Με ιδιαίτερη θρησκευτική λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός στον εορτάζονται ιερό ναό Μεγάλης Παναγιάς Θηβών, με αφορμή...



 την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Ανδίδων κ. Χριστοφόρος, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας και ο οικείος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος. Παρέστησαν οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, τοπικών συλλόγων και χιλιάδες πιστοί. Μετά την λιτανευτική πομπή στους κεντρικούς δρόμους της Θήβας τελέσθηκε η Αρτοκλασία και στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος.

Ο Μητροπολίτης Θηβών ευχαρίστησε τους Αρχιερείς και τους χιλιάδες πιστούς που παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στον εσπερινό και αναφέρθηκε στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον ιστορικό ναό της Μεγάλης Παναγιάς που εφέτος εορτάζει τα 150 χρόνια από την ίδρυσή του, αλλά και στα πενήντα χρόνια ιερατείας που συμπληρώνει εφέτος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Αμέσως μετά τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σουηδίας.
,κ,C

,κ,D

,κ,E

,κ,F

,κ,G

,κ,H

,κ,J

,κ,K

,κ,L


,κ,M

,κ,N

,κ,O

,κ,R

,κ,S


,κ,U

,κ,V

,κ,W

,κ,Z

,κ,

,κ,Z

,κ,U

,κ,S

,κ,R

,κ,C

,κ,G

,κ,F

,κ,D

,κ,

φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Πηγή: dogma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου