Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Πρώτη αλλά με πολύ κόπο η ΑΕΚ



Στην πρώτη θέση της κατάταξης πέρασε η ΑΕΚ ύστερα από τη νίκη επί της τυπικά γηπεδούχου Λαμίας (αγωνίστηκε στο Περιστέρι) με 1-0, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.


Εν αναμονή της σημερινής συνάντησης ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος, η ΑΕΚ πέρασε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και περιμένει την επόμενη (πέμπτη) αγωνιστική τους «ερυθρόλευκους» στο ΟΑΚΑ.

Να σημειωθεί πάντως ότι το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τη λανθασμένη υπόδειξη του διαιτητή Βάτσιου, ο οποίος έδειξε πέναλτι στο 80ό λεπτό σε μαρκάρισμα του Ακόστα επί του Λιβάια, που έγινε εκτός περιοχής.

Οι παίκτες της Λαμίας διαμαρτυρήθηκαν έντονα αλλά ο νεαρός διαιτητής δεν άλλαξε την απόφασή του και ο Χριστοδουλόπουλος έγραψε την ιστορία του αγώνα ευστοχώντας από τα 11 μέτρα.

Αγωνιστικά, η ΑΕΚ είχε την κατοχή και δοκίμασε την τύχη της με κάποια σουτ των Μάνταλου (2΄), Κλωναρίδη (9΄) και Αϊντάρεβιτς (15΄), που είτε απέκρουσε ο Παπαδόπουλος είτε πέρασαν άουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία όμως, ανήκε στους τυπικά γηπεδούχους. Στο 31΄ ο Βασιλαντωνόπουλος σούταρε από πλάγια δεξιά, ο Ανέστης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Μπλάζιτς έκανε νέο σουτ, με την μπάλα να αγγίζει το οριζόντιο δοκάρι και να περνά άουτ.

Η ΑΕΚ αύξησε ακόμη περισσότερο την πίεση στο δεύτερο ημίχρονο και στο 55΄, σε διώξιμο με γροθιά του Παπαδόπουλου από εκτέλεση φάουλ του Αϊντάρεβιτς, ο Μπακασέτας σούταρε και οι αμυντικοί της Λαμίας απομάκρυναν στη γραμμή.

Οι «κιτρινόμαυροι» έβλεπαν το χρόνο να περνά και τον Παπαδόπουλο να λέει «όχι» στην κεφαλιά του Μάνταλου (72΄) και το πλασέ του Αϊντάρεβιτς (76΄), ώσπου στο 80ό λεπτό καταγράφηκε η φάση που προαναφέρθηκε και η οποία έκρινε τον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου