Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Γκος: «Τίποτα δεν τελείωσε στη σειρά με Παναθηναϊκό»

Γκος: «Τίποτα δεν τελείωσε στη σειρά με Παναθηναϊκό»

Στο έδαφος που έδωσε ο ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό για να επιβληθεί άνετα στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, για τα ημιτελικά των πλέι οφ της...



 Basket League (92-79), εστίασε ο Φιλ Γκος μιλώντας ελάχιστα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, το βράδυ της Πέμπτης (24/5), στο ΟΑΚΑ. Ο Αμερικανός γκαρντ τοποθετήθηκε σε εκπροσώπους του Τύπου, έξω από τα αποδυτήρια του γηπέδου, τονίζοντας τα πολλά λάθη που έκαναν οι «ασπρόμαυροι», στο ότι δεν αγωνίστηκαν με δυναμισμό, αλλά και «βρώμικα», όπως απαιτείται, κατά την εκτίμησή του, σε τέτοιου είδους μάχες. Καυτηρίασε διαιτητικές αποφάσεις, οι οποίες έδωσαν πολλές βολές στους «πράσινους», αλλά «Αυτό δε θέλω να το χρησιμοποιήσω ως δικαιολογία για την εμφάνισή μας», είπε. Υποστήριξε, επιπλέον, ότι: «Τίποτα δεν τελείωσε ακόμη στη σειρά».

«Κάναμε 18 λάθη στο ματς, τα οποία είναι πάρα πολλά όταν παίζεις σε αυτό το επίπεδο και απέναντι σε ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός! Είναι βέβαιο πως με τόσα λάθη ο αντίπαλος θα σκοράρει τουλάχιστον 20 πόντους. Με τόσα λάθη δεν μπορείς ούτε καν να είσαι ανταγωνιστικός. Έχουμε να κρατήσουμε κάποια στοιχεία από το παιχνίδι, όπως το ότι δεν εγκαταλείψαμε ποτέ την προσπάθεια. Αν περιορίσουμε τα λάθη, θα δώσουμε στους εαυτούς μας καλύτερη ευκαιρία να πετύχουμε εύκολα καλάθια στο tranzision, από το να περιμένουμε την μπάλα στη ρακέτα και να δώσουμε τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να μας πιέσει σε όλο το γήπεδο για 40 λεπτά», ανέφερε, αρχικά.

Πρόσθεσε λέγοντας: «Στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου ήμασταν πίσω στο σκορ με 5 πόντους. Ο καθένας στην ομάδα πρέπει να είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Στο ημίχρονο η διαφορά μεγάλωσε. Αυτό δεν μας αντιπροσωπεύει. Είναι αυτή η στιγμή στη σεζόν που, για να κερδίσεις τον Παναθηναϊκό, πρέπει να παίξεις με δυναμισμό και λίγο πιο ”βρώμικα”. Αν παίξουμε έτσι για 40' λεπτά, είναι αδύνατο για τους διαιτητές να σφυρίζουν κάθε φάουλ στο παιχνίδι. Θα το συζητήσουμε αυτό σαν ομάδα και το Σάββατο (σ.σ. αύριο), θα είμαστε διαφορετικοί. Ήμασταν συγκεντρωμένοι, πιστεύαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον αντίπαλό μας. Δώσαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ, είναι αναμενόμενο αυτό, καθώς είναι ψηλότεροι από μας, πρέπει όμως να είμαστε πνευματικά ισχυρότεροι και όχι να χάνουμε την μπάλα επειδή μας δίνουν την επαφή».

«Η πίεση είναι στον Παναθηναϊκό»

Επικεντρώνοντας στην αυριανή, δεύτερη μάχη της σειράς με τους «πράσινους», στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο Φιλ Γκος, τόνισε:

«Πιστεύω πως μπορούμε να αγωνιστούμε διαφορετικά. Είδαμε πως μας παίζει ο Παναθηναϊκός, θα βάζουν χέρια πάνω μας, παίζοντας πολύ με το κορμί τους, χρειάζεται να κάνουμε το ίδιο. Αντιμετωπίζουμε την κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα, η πίεση είναι σε αυτούς! Αν τους πιέσουμε και είμαστε κοντά στο σκορ για 40', ίσως το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό. Όταν, όμως, έχουν μεγάλο προβάδισμα στο σκορ, είναι δύσκολο να επιστρέψουμε στο ματς».

Ερωτηθείς για τη διαιτησία του πρώτου αγώνα, απάντησε επισημαίνοντας: «Οι διαιτητές ήταν το πρόβλημα στο πρωτάθλημα όλη τη χρονιά. Κατά τη γνώμη μου, όταν παίζουμε εκτός έδρας, οι διαιτητές είναι διαφορετικοί. Δε θέλω, όμως, αυτό να το χρησιμοποιήσω ως δικαιολογία για την εμφάνισή μας. Πιστεύω ότι οι διαιτητές θα δουν τη στατιστική και θα διαπιστώσουν τη διαφορά που είχαμε στο παιχνίδι στις βολές. Τα διαιτητικά σφυρίγματα, βέβαια, δεν είναι κομμάτι στο οποίο μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο. Έκαναν από τον Παναθηναϊκό λέι απ και είχαν το πλεονέκτημα των βολών στο πεντάλεπτο κάθε περιόδου. Αν οι διαιτητές δεν μας αφήνουν να παίζουμε δυνατά, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».

Συμπλήρωσε τη σκέψη του και με το ότι όλοι στον ΠΑΟΚ: «Πρέπει να συνεχίσουμε να μαχόμαστε, δεν τελείωσε τίποτα. Έχουμε ακόμη τέσσερα παιχνίδια να παίξουμε. Η σειρά δεν τελειώνει αν δεν κερδίσεις εκτός έδρας. Έχουμε, όμως, και τα ματς στο σπίτι μας...».

Στάθηκε, καταλήγοντας στον φίλο του, τον Τζέιμς Γκιστ, με τον οποίο «Παίζουμε μαζί το καλοκαίρι, τα τρία τελευταία χρόνια. Είναι σαν μικρός αδερφός μου, του εύχομαι τα καλύτερα. Όταν είμαστε αντίπαλοι στο παρκέ, όμως, σταματάμε για λίγο να είμαστε φίλοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου