Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Τρεις μαθητές εκπροσωπούν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Microsoft

Τρεις μαθητές εκπροσωπούν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Microsoft

Η 16χρονη μαθήτρια της δεύτερης τάξης του 6ου Λυκείου Καβάλας, Έφη Zιώτα, είναι η πανελλήνια πρωταθλήτρια του παγκόσμιου πρωταθλήματος της...



"Microsoft Office Specialist", η οποία στις αρχές Αυγούστου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Ο πανελλήνιος τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist, διεξήχθη το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα, όπου κατά την προκριματική φάση αναδείχθηκαν και συμμετείχαν 100 παιδιά από όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και η Έφη Zιώτα.

Να σημειωθεί πως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist είναι ένας διαγωνισμός που διεξάγεται για 17η συνεχή χρονιά και αξιολογεί τις δεξιότητες των μαθητών σε εφαρμογές όπως το Word, το Excel και το PowerPoint. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν άτομα ηλικίας 13 έως 22 ετών από 140 χώρες του κόσμου.

Η 16χρονη Έφη από την Καβάλα κέρδισε την πρώτη θέση στο Microsoft PowerPoint 2013, ενώ δυο ακόμα μαθητές ο Αναστάσιος Μελάς από τη Σπάρτη και ο Παναγιώτης Νικολόπουλος από τις Αφίδνες Αττικής, που κατέλαβαν την πρώτη θέση στο Microsoft Excel και το Microsoft Word αντίστοιχα, θα ταξιδέψουν μαζί της για να εκπροσωπήσουν τη χώρα σε αυτόν τον μεγάλο παγκόσμιο διαγωνισμό εφαρμογών πληροφορικής. Η Έφη και οι άλλοι δυο Έλληνες μαθητές θα διαγωνισθούν ανάμεσα στους 140 καλύτερους μαθητές του πλανήτη, ενώ συνολικά στις προκριματικές φάσεις του διαγωνισμού συμμετείχαν περισσότερες από 700.000 μαθητές σε όλον τον κόσμο.

Έχοντας από μικρή ενασχόληση με τους υπολογιστές, η Έφη Zιώτα θέλει ν' ασχοληθεί στο μέλλον επαγγελματικά με την πληροφορική, οπότε η μεγάλη διάκριση που κέρδισε της ανοίγει μια μεγάλη ευκαιρία να έρθει πιο κοντά στο στόχο της.

Πρωτάθλημα σε τρεις φάσεις

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα διενεργείται σε τρεις φάσεις: Στην πρώτη, στα προκριματικά κάθε χώρας διαγωνίζονται οι υποψήφιοι, με στόχο να αξιολογηθούν με όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό βαθμολογίας, που θα τους εξασφαλίσει την συμμετοχή στους τελικούς κάθε χώρας. Στη δεύτερη φάση, διαγωνίζονται οι 100 καλύτεροι κάθε χώρας, με στόχο την ανάδειξη του εθνικού πρωταθλητή. Στην τρίτη και τελευταία φάση, οι πρωταθλητές 140 χωρών διαγωνίζονται για την ανάδειξη του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Στις 5 Μαΐου ολοκληρώθηκε η πολύμηνη προκριματική φάση της Microsoft, όπου έξι παιδιά από την Καβάλα, προκρίθηκαν ως εκπρόσωποι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα PowerPoint, ανάμεσα στους 100 καλύτερους στην Ελλάδα. Στη δεύτερη φάση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα διαγωνίστηκαν 38 μαθητές στην εφαρμογή PowerPoint, 30 μαθητές στην εφαρμογή του Word και 32 μαθητές στην εφαρμογή του Excel.

Στην εφαρμογή του PowerPoint το ποσοστό συμμετοχής των μαθητών της Καβάλας άγγιξε το 15%, ποσοστό δυσανάλογο του πληθυσμού του νομού. Η συμμετοχή της Καβάλας αναδείχθηκε η καλύτερη αποστολή στην Ελλάδα στο PowerPoint με μέσο όρο βαθμολογίας 90,16%, με βαθμολογίες αξιολόγησης από 87% έως 100%.




Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου