Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Με πανελλήνιες εξετάσεις η εισαγωγή στις σχολές του Λιμενικού



Μέσω των πανελληνίων εξετάσεων θα γίνεται για πρώτη φορά από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 η εισαγωγή στις δύο παραγωγικές σχολές του Λιμενικού...



Σώματος, στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων και στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, γεγονός που, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, διασφαλίζει τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Αυτό προβλέπουν τα δύο Προεδρικά Διατάγματα, 75/2018 και 76/2018, που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία των δύο σχολών, καθώς και την ένταξη των δύο σχολών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων εντάσσεται στην ανώτατη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων στην ανώτερη βαθμίδα. Στην πρώτη η φοίτηση θα έχει διάρκεια 4 ετών, αντί εννέα μηνών, ενώ στη δεύτερη η φοίτηση θα είναι στο εξής διετής και όχι εξάμηνη.

Τα δύο νέα Προεδρικά Διατάγματα δημοσιεύτηκαν χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μετά την ψήφιση του νόμου 4504/2017 που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Με το νέο αυτό θεσμικό πλαίσιο αναβαθμίζονται οι δύο σχολές, η εκπαίδευση που παρέχουν, καθώς και η κατάρτιση των νέων στελεχών του λιμενικού. Επιπλέον, εξασφαλίζεται σταθερή, κάθε χρόνο, ροή νέων στελεχών στο Λιμενικό Σώμα.

Στο πλαίσιο αναβάθμισης κι εκσυγχρονισμού των σχολών, ετοιμάζονται νέα προγράμματα σπουδών, προς αντικατάσταση των σημερινών, οι προδιαγραφές των οποίων ανταποκρίνονταν στις προδιαγραφές των δεκαετιών του '50 και του '60. Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με το υπουργείο, «τα προγράμματα σπουδών θα ανταποκρίνονται στη σύγχρονη πραγματικότητα και τα νέα στελέχη του Σώματος θα μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες και προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή».





Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου