Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Την Δευτέρα «κληρώνει» για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Την Δευτέρα «κληρώνει» για Ολυμπιακό,  ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Οι ελληνικές ομάδες θα μάθουν την Δευτέρα (6/8) τους επόμενους αντιπάλους τους, εφόσον ξεπεράσουν τα «εμπόδια» που έχουν να αντιμετωπίσουν στον τρίτο προκριματικό γύρο.


Συγκεκριμένα αύριο Δευτέρα, θα πραγματοποιηθούν στην έδρα της UEFA, στη Νιόν της Ελβετίας, οι κληρώσεις για τα πλέι οφ σε Champions League και Europa League.

Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ έχει τοποθετηθεί στους «ισχυρούς» ((οι πρώτες αναμετρήσεις στις 21/22 Αυγούστου και οι αγώνες ρεβάνς στις 28/29 του μήνα) κι έτσι, εφόσον αποκλείσει τη Σέλτικ, θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ την ελβετική Γιουνγκ Μπόις ή ένα νικητή από τα ζευγάρια Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία), Μάλμε (Σουηδία)-Βίντι (Ουγγαρία) και Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Σπαρτάκ Τρνάβα (Σλοβακία). Εάν, όμως, η Ένωση αποκλειστεί από τους «Κέλτες», θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό... ταξίδι της στα πλέι οφ του Europa League.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο group με τους 2ους πρωταθλητές του Champions League και, εφόσον αποκλείσει τη Σπαρτάκ Μόσχας, θα τοποθετηθεί στους «ανίσχυρους» για τα πλέι οφ. Δεδομένου, όμως, ότι ομάδες από Ρωσία και Ουκρανία δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους (και στον τρίτο προκριματικό γύρο μετέχουν η Σπαρτάκ Μόσχας και η Ντιναμό Κιέβου), η UEFA έχει αποφασίσει ο νικητής του ζευγαριού ανάμεσα στους Θεσσαλονικείς και τη Σπαρτάκ Μόσχας να αναμετρηθεί με το νικητή του ζευγαριού Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εάν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί από τη ρωσική ομάδα στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, πηγαίνει απευθείας στη φάση των ομίλων του Europa League.

Η κλήρωση για τα πλέι οφ του Europa League (οι πρώτες αναμετρήσεις στις 23 Αυγούστου και οι αγώνες ρεβάνς στις 30/8) θα αρχίσει στις 14:30 ώρα Ελλάδας. Αυτή η κλήρωση ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, ο οποίος βρίσκεται στο κύριο «μονοπάτι» της διοργάνωσης. Οι Πειραιώτες θα κληρωθούν με κάποια από τις άλλες 25 ομάδες που θα προκριθούν από τον τρίτο προκριματικό γύρο αυτού του «μονοπατιού».

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν έναν νικητή από τα ζευγάρια Λειψία (Γερμανία)-Κραϊόβα (Ρουμανία), Χιμπέρνιαν (Σκωτία)-Μόλντε (Νορβηγία), Σπαρτάκ Σουμπότιτσα (Σερβία)-Μπρόντμπι (Δανία), Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)-ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) και Μπασακσεχίρ (Τουρκία)-Μπέρνλι (Αγγλία).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου