Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Superleague: Ξεκινάει το πρωτάθλημα! Συμφωνία στα 17 εκατ. ευρώ για τους «άστεγους»

Superleague: Ξεκινάει το πρωτάθλημα! Συμφωνία στα 17 εκατ. ευρώ για τους «άστεγους» | Newsit.gr

Ο Γιώργος Βασιλειάδης έφθασε τελικά σε συμφωνία με τις 7 τηλεοπτικά "άστεγες" ομάδες και με τη συμβολή της ΕΡΤ, το ελληνικό πρωτάθλημα της Superlague θα ξεκινήσει...



κανονικά στις 25 Αυγούστου. Δέκα εφτά εκατ. ευρώ για ένα χρόνο θα πάρουν οι ομάδες.

«Λευκός καπνός» βγήκε από τη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη με τους εκπροσώπους των εφτά ομάδων που παρέμεναν χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο και έτσι θα έχουμε κανονικά «σέντρα» στο νέο πρωτάθλημα της Superleague στις 25 Αυγούστου.

Παναθηναϊκός, Άρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία δεν έβαζαν την υπογραφή τους για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, πριν βρουν την τηλεοπτική τους «στέγη» για τη νέα σεζόν, μετά και το τέλος της κεντρικής διαχείρισης, γεγονός που ανάγκασε την ελληνική κυβέρνηση να επέμβει.

Τελικά οι δύο πλευρές βρήκαν τη λύση και συμφώνησαν για ένα ποσό της τάξης των 17 εκατ. ευρώ ετησίως, το οποίο και θα διατεθεί από την ΕΡΤ για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων, με τα χρήματα να μοιράζονται αναλογικά, σε σχέση και με τη δυναμική του κάθε brand (Παναθηναϊκός και Άρης θα πάρουν τα περισσότερα).

Οι ομάδες θα υπογράψουν μάλιστα συμβόλαιο δύο ετών, με οψιόν ανανέωσης για τρία ακόμη χρόνια, το οποίο προβλέπει και επαναδιαπραγμάτευση σε περίπτωση που «περάσει» τελικά η μείωση των συμμετεχόντων στη Superleague, στις 12 ομάδες, όπως επιθυμεί η πλευρά Βασιλειάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου