Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Κολύμβηση: Στους τελικούς Γκολομέεβ και Ντουντουνάκη

Κολύμβηση: Στους τελικούς Γκολομέεβ και Ντουντουνάκη

Με νέο πανελλήνιο ρεκόρ και συνολικά την τέταρτη επίδοση στις δύο ημιτελικές σειρές, ο Κριστιάν Γκολομέεβ «σφράγισε» το εισιτήριο για τον αυριανό...



(9/8, 18:50) τελικό των 50μ. ελεύθερο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης της Γλασκώβης. Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε σε 21.52 και κατέρριψε το 21.66 που είχε πετύχει στις 25 Ιουνίου, στους Μεσογειακούς της Ταραγόνα, πέρασε για τέταρτη σερί φορά στον τελικό του αγωνίσματος, όμως ο διακαής πόθος του είναι ένα μετάλλιο, μετά από συνολικά πέντε τέταρτες θέσεις σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Ο Βρετανός Μπεν Πράουντ, που κολύμπησε στην πρώτη σειρά, έκανε ρεκόρ αγώνων με 21.11 και μοιάζει απίθανο να χάσει αύριο το χρυσό μετάλλιο, για το οποίο θεωρείτο έτσι κι αλλιώς το μεγάλο φαβορί πριν ξεκινήσουν οι αγώνες. Από κει πέρα, ταχύτεροι του Γκολομέεβ στη 2η σειρά ήταν ο Ιταλός Αντρέα Βεργκάνι με 21.37 και ο Ρώσος Βλαντ Μορόζοφ με 21.44. Στον τελικό προκρίθηκαν ακόμη ο Πολωνός Πάβελ Γιούρασεκ (21.67), ο Φινλανδός Αρι-Πέκα Λιουκόνεν (21.96) και ο Ολλανδός Τζέσε Πέτερ Πουτς (22.02), ενώ για την όγδοη θέση θα απαιτηθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ του Λιθουανού Σιμόνας Μπίλις και του Ουκρανού Αντρι Γκοβόροφ, που έκαναν τον ίδιο χρόνο (22.04).

Δεύτερος τελικός και δεύτερο πανελλήνιο ρεκόρ για την Άννα Ντουντουνάκη στην Γλασκώβη. Η Χανιώτισσα κολυμβήτρια κατάφερε να εξασφαλίσει την όγδοη θέση στους ημιτελικούς των 50μ. πεταλούδα με 26.22 και να πάρει, έστω και οριακά (με διαφορά δύο εκατοστών του δευτερολέπτου από την ένατη) το εισιτήριο για τον αυριανό (9/8, 18:45) τελικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου