Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Τα smartphones με την καλύτερη απόδοση ενέργειας

Τα smartphones με την καλύτερη απόδοση ενέργειας

Ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς όσον αφορά στα χαρακτηριστικά ενός κινητού είναι η αυτονομία. Κανείς δεν θέλει να φορτίζει συνεχώς το κινητό του ή να ξεμείνει...



 από μπαταρία ενώ χρειάζεται τη συσκευή του.

Το site PhoneArena.com έκανε τεστ στις συσκευές της αγοράς ενώ παράλληλα επεξεργάστηκε τα αποτελέσματα για να βρεθεί η καλύτερη απόδοση, με την έρευνα να δείχνει όχι το κινητό με την μεγαλύτερη αυτονομία, αλλά αυτό με την καλύτερη. Για τη συγκεκριμένη μεθοδολογία, διαιρέθηκε η διάρκεια της μπαταρίας σε λεπτά με την χωρητικότητα της μπαταρίας και έπειτα πολλαπλασιάστηκε με τον μέσο όρο χωρητικότητας της μπαταρίας για να δημιουργηθεί μια κανονικοποιημένη τιμή, με την οποία μπορεί να συγκριθεί η απόδοση των συσκευών.

Με λίγα λόγια, τα αποτελέσματα δείχνουν το πιο αποδοτικό ενεργειακά κινητό.




Σκοπός του συγκριτικού, όπως αναφέρει το site, είναι να δουν τις αποδόσεις των κινητών, γιατί οι εταιρείες κυνηγούν τις μεγαλύτερες χωρητικότητες σε μπαταρία και όχι την καλύτερη χρήση των πόρων του συστήματος, όπως θα έπρεπε. Τα αποτελέσματα λοιπόν δείχνουν το κινητό με την καλύτερη βελτιστοποίηση.

Τα κινητά που πήραν μέρος είναι φετινά ή περσινά μοντέλα και χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες: αυτά που χρησιμοποιούν ανάλυση οθόνης QHD (1440p) και πάνω και αυτά με χαμηλότερη ανάλυση. Αυτό έγινε διότι τα κινητά με τη μεγαλύτερη ανάλυση διαφοροποιούνται σημαντικά σε σχέση με την απόδοσή τους. Άλλωστε είναι γνωστό ότι αν θέλετε να εξοικονομήσετε ενέργεια στο κινητό σας, μπορείτε να χαμηλώσετε την ανάλυση της οθόνης εφόσον υπάρχει αυτή η επιλογή στις ρυθμίσεις.

Η πρώτη στήλη αναφέρει την χωρητικότητα της μπαταρίας σε mAh, η δεύτερη τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε λεπτά, σύμφωνα με τις δοκιμές του PhoneArean και η τρίτη στήλη δείχνει τη εκτιμώμενη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, εάν αυτή είχε συγκεκριμένη χωρητικότητα 3388 mAh, σε ώρες. Ας δούμε παρακάτω τα αποτελέσματα:

Τηλέφωνα με QHD ή μεγαλύτερη ανάλυση:



Τηλέφωνα με ανάλυση μικρότερη από 1440p:




Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου