Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Συνεργασία Πολυτεχνείου Κρήτης και δήμων Ηρακλείου - Χανίων σε θέματα περιβάλλοντος και εφαρμογών "έξυπνης πόλης"



Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1-8-2018 στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης συνάντηση εκπροσώπων των Δήμων Ηρακλείου και Χανίων με τις πρυτανικές αρχές...



του ιδρύματος για τη δρομολόγηση συνεργασιών και εξεύρεση λύσεων σε ζητήματα που απασχολούν τους δύο μεγάλους Δήμους του νησιού.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρύτανης κ. Ε. Διαμαντόπουλος και οι δύο αντιπρυτάνεις κκ. Μ. Ζερβάκης και Μ. Λαγουδάκης. Συμμετείχε επίσης ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Π. Ινιωτάκης, η αντιδήμαρχος Χανίων Ε. Τσιτσιρίδη καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των δύο Δήμων.

Η συνάντηση διήρκησε πάνω από δύο ώρες και ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική. Παρουσιάστηκε το ευρύ πλαίσιο δραστηριοποίησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και έγινε εστίαση σε επιμέρους τομείς που το ίδρυμα μπορεί να παρέχει επιστημονική υποστήριξη και τεχνικές λύσεις προς τους δύο Δήμους. Τόσο σε θέματα εκπαίδευσης , περιβάλλοντος, αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, διαχείρισης και ποιότητας των υδάτινων πόρων, πολιτικής προστασίας, όσο και σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τεχνολογιών και εφαρμογών «έξυπνης πόλης».

Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε να καταρτιστούν και να ιεραρχηθούν τα ζητήματα που άπτονται στους παραπάνω τομείς για τους οποίους αναζητούνται λύσεις για τους δύο Δήμους και κατόπιν να εξειδικευθούν και να προετοιμαστούν Προγραμματικές Συμβάσεις που θα παρέχουν τις κατάλληλες τεχνικές λύσεις από επιστημονικό δυναμικό του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Πηγή: e-kriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου