Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Τίτλοι τέλους για Λασανά Ντιαρά, αποσύρεται από την ενεργό δράση

Τίτλοι τέλους για Λασανά Ντιαρά, αποσύρεται από την ενεργό δράση | in.gr

Ταλαιπωρημένος από πολλούς τραυματισμούς και χωρίς ουσιώδη ρόλο στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο Λασανά Ντιαρά έλυσε σήμερα (21/2) το συμβόλαιό του...



 με τους πρωταθλητές Γαλλίας και λίγο αργότερα ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

«Έφτασε η στιγμή να «κρεμάσω τα παπούτσια μου». Έδωσα πολλά στο ποδόσφαιρο, αλλά κέρδισα και πολλά χάρη στο ποδόσφαιρο. Δεν λέω ότι τα έκανα όλα τέλεια, όμως τα έκανα με καρδιά, πάθος και καλοσύνη.

Ευχαριστώ και όσους και όσες με ενθάρρυναν σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Αλλάζω σελίδα, αλλά δεν ξεχνώ τίποτα. Θα συνεχίσω να εργάζομαι με ενθουσιασμό, αποφασιστικότητα και ειλικρίνεια στα καινούρια μου σχέδια» έγραψε ο 34χρονος μέσος στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram.

Ο Λασανά Ντιαρά ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του από τη Χάβρη, αλλά σε ηλικία 20 ετών μεταγράφηκε στην Τσέλσι. Στους «μπλε» έμεινε δύο χρόνια και πανηγύρισε την κατάκτηση ενός κυπέλλου και ενός league cup, χωρίς όμως να καταφέρει να καθιερωθεί.

Ακολούθησε ένα εξάμηνο στην Άρσεναλ, επίσης χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, και επόμενος «σταθμός» της καριέρας του ήταν η Πόρτσμουθ, την οποία βοήθησε να κατακτήσει το κύπελλο Αγγλίας του 2008.

Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, η Ρεάλ δαπάνησε 20 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει και ο Γάλλος αμυντικός μέσος γρήγορα κατάφερε να εξελιχθεί σε σημαντικό κομμάτι των «μερένγκες», στους οποίους έμεινε 3,5 χρόνια και κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο Ισπανίας.

Από τη Μαδρίτη έφυγε το καλοκαίρι του 2012 και ακολούθησαν περάσματα από την Ανζί Μαχάτσκαλα, τη Λοκομοτίβ Μόσχας, τη Μαρσέιγ και την Αλ Τζαζίρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τον Ιανουάριο του 2018 υπέγραψε συμβόλαιο 1,5 έτους με την Παρί Σεν Ζερμέν, όμως οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να προσφέρει ουσιώδη βοήθεια. Αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε αγώνα του γαλλικού πρωταθλήματος με την Αμιάν, στις 20 Οκτωβρίου.

Ο Ντιαρά υπήρξε 34 φορές διεθνής με την εθνική Γαλλίας και συμμετείχε στην αποστολή του EURO 2008, χωρίς να χρησιμοποιηθεί. Προοριζόταν για βασικός στο Μουντιάλ του 2010, όμως ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ανάγκασε τον τότε ομοσπονδιακό τεχνικό των «τρικολόρ», Ρεϊμόν Ντομενέκ, να τον «κόψει» από την τελική 23άδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου