Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Τσάμπιονς Λιγκ: Ανοικτοί οι λογαριασμοί...

20s1championsle

Με ελάχιστο θέαμα και δίχως γκολ ολοκληρώθηκαν τα δύο παιχνίδια για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ χθες βράδυ, καθώς Λίβερπουλ - Μπάγερν και...



 Λυών - Μπαρτσελόνα έμειναν στο 0-0, ένα σκορ-παγίδα, κυρίως για τον γηπεδούχο της ρεβάνς, καθώς αν δεχθεί γκολ πρέπει να πετύχει δύο. Η πρόκριση για το ζευγάρι Λίβερπουλ - Μπάγερν στα προημιτελικά της διοργάνωσης θα κριθεί στο Μόναχο. Το πρώτο ημίχρονο είχε αρκετές ευκαιρίες κυρίως από τους γηπεδούχους, αλλά αυτό που έλειπε ήταν το γκολ. Αντιθέτως, μόλις δύο μεγάλες ευκαιρίες είχε το απογοητευτικό β΄ μέρος, μία για κάθε ομάδα. Στο 59΄, η Μπάγερν απείλησε την εστία του Αλισον με το δυνατό σουτ του Νάμπρι, το οποίο πέρασε ελάχιστα εκατοστά πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 85΄ οι «κόκκινοι» με την κεφαλιά-ψαράκι του Μανέ έφτασαν πολύ κοντά στο 1-0. Ο Νόιερ, όμως, έκλεισε σωστά τη δεξιά γωνία του και έστειλε την μπάλα κόρνερ. Δεν ρίσκαρε η Λίβερπουλ στα τελευταία πέντε λεπτά και έτσι οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στη ρεβάνς της Γερμανίας.

Το 0-0 ήταν το σκορ και στο παιχνίδι της Γαλλίας, καθώς η παρέα του Λιονέλ Μέσι δεν βρήκε τρόπο να διασπάσει την άμυνα της Λυών. Στο πρώτο ημίχρονο, η γαλλική ομάδα είχε ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο ένατο λεπτό της αναμέτρησης με το εντυπωσιακό σουτ του Τεριέ, το οποίο σταμάτησε αρχικά ο Τερ Στέγκεν και στη συνέχεια το οριζόντιο δοκάρι.

Η Μπαρτσελόνα με τον αρχηγό της είχε μερικές καλές στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο για να πετύχει το πολύτιμο γκολ του αγώνα, όμως, ανασταλτικά και αμυντικά, η Λυών έκανε καταπληκτική δουλειά και κράτησε το «μηδέν».
Δύο αναμετρήσεις με τελείως διαφορετική «βάση» διεξάγονται απόψε για το Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται τη Γιουβέντους και η Σάλκε τη Μάντσεστερ Σίτι. Στη Μαδρίτη, ο Κριστιάνο Ρονάλντο επιστρέφει στην πόλη που δημιούργησε τον θρύλο του. Ενας εκ των λόγων που άφησε τη Ρεάλ ήταν για να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ και με μια τρίτη ομάδα, πραγματοποιώντας κάτι πρωτοφανές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι ένας από τους δυσκολότερους αντιπάλους που μπορεί να συναντήσει μια ομάδα σε αγώνες νοκ αουτ, καθώς έχει εμπειρία, συνοχή και εντυπωσιακή αμυντική «σκληράδα».

Η «μεγάλη κυρία» παραμένει αήττητη στο ιταλικό πρωτάθλημα, έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει τον τίτλο και τη φετινή σεζόν. Μπονούτσι και Κιελίνι είναι πλέον υγιείς και η Γιουβέντους είχε μία μέρα επιπλέον ξεκούραση από την Ατλέτικο μιας και κέρδισε την Παρασκευή τη Φροζινόνε με 3-0 εντός έδρας (γκολ από Ντιμπάλα, Μπονούτσι και Ρονάλντο). Η Ατλέτικο προέρχεται από εκτός έδρας επικράτηση επί της Ράγιο Βαγιεκάνο (0-1) χωρίς να είναι καλύτερη, και βασισμένη στον Αντουάν Γκριζμάν θα στοχεύσει ουσιαστικά σε νίκη χωρίς να δεχθεί γκολ.

Στη Γερμανία, η Μάντσεστερ Σίτι, που έχει ξεπεράσει τα 40 γκολ εντός του 2019, θα προσπαθήσει για πρώτη φορά φέτος να μεταφέρει εκτός συνόρων το εντυπωσιακό ποδόσφαιρο που παίζει στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ήδη πρωταθλητής Αγγλίας, θέλει να πάει όσο γίνεται πιο μακριά στο Τσάμπιονς Λιγκ και η έδρα της –απογοητευτικής τη φετινή χρονιά– Σάλκε, που βρίσκεται στη 14η θέση της Μπουντεσλίγκα, προδιαθέτει ένα πολύ ανοιχτό ματς με ξεκάθαρο φαβορί την αγγλική ομάδα. Κομπανί και Μεντί δεν θα αγωνιστούν για τους «πολίτες», ενώ αμφίβολος είναι και ο Γκάμπριελ Ζέσους. Σοπφ, Εμπολό, Μασκαρέλ και Σταμπουλί είναι εκτός αποστολής για τους γηπεδούχους.

• Η χθεσινή μέρα επεφύλασσε ένα σοκ για τη Γιουβέντους, καθώς ο Σάμι Κεντίρα διαγνώστηκε ότι έχει καρδιακή αρρυθμία και χάνει όχι μόνον τον αποψινό αγώνα αλλά και αρκετές ακόμη αγωνιστικές υποχρεώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου