Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Το USB 4 έρχεται υποσχόμενο πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες



Το κύριο χαρακτηριστικό του USB νέας γενιάς, ή αλλιώς USB 4, είναι ότι θα προσφέρει μεγάλες ταχύτητες στη μεταφορά δεδομένων.

Το USB 4 θα προσφέρει υποστήριξη σε θύρες Thunderbolt 3, ενώ οι μεγαλύτερες ταχύτητες για τις οποίες κάνει λόγο το USB Promoter Group, ο φορέας που φροντίζει το τι περιλαμβάνει το νέο πρότυπο. Τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά του USB 4 θα δοθούν στη δημοσιότητα αργότερα, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνονται μέχρι στιγμής. Οι λεπτομέρειες για το νέο πρότυπο εκτιμάται ότι θα γίνουν γνωστές αργότερα μέσα στο έτος, ενώ το νέο πρωτόκολλο λέγεται ότι θα υποστηρίζει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 40 Gbps.

H συμβατότητα με το πρότυπο Thunderbolt 3 εκτιμάται ότι θα δώσει την ευκαιρία ανάπτυξης του προτύπου συνδεσμολογίας, μιας και υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά πολλά περιφερειακά που το υποστηρίζουν. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε άρθρο του το ZDNet, δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα να εμφανίζεται ένα πρότυπο Thunderbolt 4, το οποίο και να είναι απόλυτα σύμφωνο με το πρότυπο USB 4. Καλό είναι να σημειωθεί ότι το πρότυπο USB 2.0 αναμένεται να παραμείνει στην αγορά για αρκετό καιρό, αφού ο κόσμος των υπολογιστών, πέρα από το πεδίο των smartphones είναι γνωστό ότι δεν προσαρμόζεται τόσο γρήγορα όσο θα ήθελαν οι δημιουργοί ενός νέου προτύπου, όπως το USB 4.

Είναι δεδομένο ότι το νέο πρότυπο θα πάρει κάποιο καιρό προκειμένου να γίνει κοινός τόπος σε όλες τις συσκευές, αλλά το σίγουρο είναι ότι μόλις ξεκινήσει να χρησιμοποιείται ευρέως, θα απολαμβάνει κανείς σαφώς μεγαλύτερες ταχύτητες στην αντιγραφή και επικόλληση δεδομένων. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, σύμφωνα και πάλι με το ZDNet, το πρότυπο Thunderbolt συνεχίζει να έχει την υποστήριξη της Intel, παρόλο που το USB 4 υπόσχεται μία συνδεσμολογία για ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος συσκευών και άλλων περιφερειακών.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου