Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Θήβα: Τέλος στη δράση δύο συμμοριών που λήστευαν κι έκλεβαν



Δύο εγκληματικές ομάδες που ενέχονται σε ληστείες, κλοπές κι απόπειρες κλοπών στην πόλη της Θήβας, στην αερογέφυρα και γύρω από τον οικισμό του Πυρίου...



 εξάρθρωσε το πρωί η ΕΛΑΣ, σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Φθιώτιδας, Εύβοιας και Φωκίδας.



Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της πρώτης εγκληματικής σπείρας (όλοι ανήλικοι), και συγκεκριμένα τρεις 15χρονοι κι ένας 16χρονος, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι δύο, 15 και 14 ετών.

Επίσης, συνελήφθη ένας 30χρονος ως μέλος της δεύτερης σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα τρία μέλη της, 40, 18 και 16 ετών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, η πρώτη σπείρα, τουλάχιστον από τις 26 Οκτωβρίου 2019, διέπραξε μία ληστεία, οκτώ κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, κυρίως σε βάρος οδηγών διερχόμενων οχημάτων. Επιπλέον, ενέχεται σε άλλη μία απόπειρα κλοπής, σε βάρος μηχανοδηγού αμαξοστοιχίας στη Βοιωτία.

Τα μέλη της δεύτερης σπείρας, τουλάχιστον από τις 16 Νοεμβρίου 2019, ενέχονται σε μία ληστεία και δύο κλοπές, σε βάρος ανυποψίαστων γυναικών (αρπαγές τσαντών).

Οι δύο εγκληματικές ομάδες απέσπασαν κυρίως χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα των παθόντων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν επίσης δύο γυναίκες 38 και 33 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλες δύο, 41 και 31 ετών. Και οι τέσσερις είναι κηδεμόνες των ανήλικων μελών της πρώτης σπείρας και κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης ελέγχθηκαν 84 άτομα και πέντε οχήματα, προσήχθησαν 31 άτομα και διενεργήθηκαν 11 έρευνες σε κατοικίες, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Συνελήφθη, επίσης, 16χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα του ανακριτή Θηβών για βίαιη προσαγωγή του για ληστεία.

Σε έρευνα σε κατάλυμα όπου διέμενε ο 30χρονος συλληφθείς μέλος της δεύτερης σπείρας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι με λάμα 12 εκατοστών.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες κι αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου