Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Ηράκλειο: Χείμαρροι οι δρόμοι στον Δήμο Χερσονήσου - Οκτώ διασώσεις μέσα σε λίγες ώρες



Οκτώ άνθρωποι, πέντε ενήλικες και τρεις ανήλικοι, έχουν απεγκλωβιστεί από κλιμάκια της Πυροσβεστικής που επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τις ακραίες καταστάσεις...

 που έχουν προκαλέσει εκ νέου τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στο βορειοανατολικό τμήμα του Ηρακλείου από το πρωί. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η ΕΜΑΚ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν σε οκτώ περιπτώσεις ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε οχήματα ή ακόμα και στα σπίτια τους, που πλημμύρισαν από τα νερά της βροχής.



Εξήντα πυροσβέστες με είκοσι οχήματα της ΠΥ βρίσκονται επί ποδός, ενώ όσο περνάει η ώρα και η βροχή ανά διαστήματα δυναμώνει, οι επιχειρήσεις των κλιμακίων της Πυροσβεστικής γίνονται με μεγάλη δυσκολία.





Έκκληση να παραμείνουν σε ψηλά σημεία και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, ενώ και ο Δήμος Χερσονήσου βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου με μηχανήματα και του δήμου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.





Κατολισθήσεις έχουν καταγραφεί σε ένα μεγάλο εύρος των οδικών δικτύων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ενώ από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης υπήρξε η ενημέρωση ότι έχει αποκλειστεί η Παλαιά Εθνική Οδός από τον κόμβο Σταλίδας-Μοχού έως τον κόμβο Σισίου. Επίσης έχει κλείσει το τμήμα του ΒΟΑΚ στην περιοχή Σεληναρίου, γιατί έχουν πέσει βράχοι στο οδόστρωμα. Τέλος, έχει κλείσει η 2η έξοδος Χερσονήσου του ΒΟΑΚ (πριν τη Σήραγγα Σταλίδας με κατεύθυνση ανατολικά) γιατί έχει καταστραφεί το οδόστρωμα.




Πηγή: cretapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου