Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

«Αυτοκτόνησε» στην Αγία Πετρούπολη η Σάκκαρη



Η Μαρία Σάκκαρη κοίταξε κατάματα τον δεύτερο και σπουδαιότερο ως τώρα τίτλο της καριέρας της, αλλά δεν κατάφερε να τον κατακτήσει...

στο τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης.

Ύστερα από έναν συγκλονιστικό τελικό, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηττήθηκε από την Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ με 5-7, 7-6 (4), 7-5, αν και προηγήθηκε με 5-2 στο τελευταίο σετ!

Στο πρώτο σετ η Κονταβέιτ έκανε break και προηγήθηκε 5-2, δείχνοντας να έχει σχεδόν εξασφαλίσει το 1-0.

Τότε όμως η Σάκκαρη, που προερχόταν από έναν τρίωρο μαραθώνιο στον ημιτελικό με την Μπέγκου, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, πήρε εξαιρετικούς πόντους και πίεσε την αντίπαλό της κάνοντας ένα εκπληκτικό σερί πέντε κερδισμένων γκέιμ για να κατακτήσει το πρώτο σετ με 7-5!

Η Σάκκαρη ξεκίνησε με break και το δεύτερο σετ και προηγήθηκε 2-0, αλλά μετά από επτά συνεχή χαμένα γκέιμ η Εσθονή αντέδρασε και επανάφερε την ισορροπία (3-3), η οποία διατηρήθηκε ως το 5-5.

Εκεί η Ελληνίδα τενίστρια έφτασε σε δύο break points, τα οποία όμως έχασε με ισάριθμα χτυπήματα στο φιλέ, δίνοντας την ευκαιρία στην Κονταβέιτ να βγει από τη δύσκολη θέση και να κρατήσει το σερβίς της.

Στο επόμενο γκέιμ η Σάκκαρη χρειάστηκε να σώσει σετ-μπολ, τα κατάφερε και έστειλε το σετ στο τάι-μπρέικ, όπου η Κονταβέιτ με σερί τριών πόντων προηγήθηκε 6-3 και επικράτησε με 7-4.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μπήκε συγκεντρωμένη και αποφασισμένη, έκανε break στο ξεκίνημα και προηγήθηκε 3-0, ενώ στη συνέχεια έσωσε τρία break points, για να κάνει το 4-1 και κατόπιν στο 5-2.

Η Κονταβέιτ πήρε πίσω το break και κράτησε με δυσκολία το σερβίς της για να ισοφαρίσει σε 5-5.

Η απόδοση της Σάκκαρη έπεσε κατακόρυφα στο τέλος και η Εσθονή έκανε αυτό που είχε... πάθει στο πρώτο σετ: πήρε πέντε συνεχόμενα γκέιμ και έφτασε στο 7-5, για να κατακτήσει τον έκτο τίτλο της καριέρας της και πέμπτο το τελευταίο εξάμηνο.


Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου