Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Επίσημη η υποψηφιότητα της «Αγιά Σοφιάς» για τον τελικό του Conference League 2023



Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, η «Αγιά Σοφιά OPAP Arena», θα είναι μία από τις υποψήφιες έδρες για τη διοργάνωση του τελικού του Conference League το 2023.


Οι άνθρωποι της ΠΑΕ κατέθεσαν στην ΕΠΟ τον φάκελο της υποψηφιότητας προκειμένου να τον προωθήσει η Ομοσπονδία στην UEFA. Ένας φάκελος πλήρης και αναλυτικός, με όλες τις λεπτομέρειες για όλους τους τομείς που αφορούν τη διεξαγωγή ενός τελικού ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα παρουσιάζονται αναλυτικά οι χώροι του γηπέδου, οι αίθουσες εκδηλώσεων, τα τηλεοπτικά στούντιο, οι θέσεις των ΜΜΕ. Ακόμη, αναλυτικοί χάρτες τόσο για την παρουσίαση του γηπέδου όσο και για τα πάρκινγκ, για την πρόσβαση στην εγκατάσταση και για τους χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν τις ζώνες θεατών (fan zones) για τους οπαδούς των φιναλίστ.

Στην πολυσέλιδη αναφορά επισημαίνεται επίσης η διαφορετικότητα του γηπέδου λόγω της λειτουργίας των δύο μουσείων, ενώ μνημονεύεται και το ξεχωριστό γλυπτό του αετού στην πρόσοψη του κτιρίου.

Ουσιαστικά, αυτή είναι η πρώτη αναλυτική χαρτογράφηση του γηπέδου και των εγκαταστάσεών του με το σύνολο να καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις για τη διοργάνωση ευρωπαϊκού τελικού.

Η ΕΠΟ θα καταθέσει την παρουσίαση την επόμενη εβδομάδα στην UEFA για να συμπληρωθεί ο φάκελος της υποψηφιότητας. Η επιλογή της έδρας του τελικού του 2023 θα γίνει τον Μάιο.

Εκτός της υποψηφιότητας, η Ένωση έχει έρθει και σε επαφή με το αρμόδιο τμήμα της UEFA για τα γήπεδα, προκειμένου να ξεκινήσει η (ξεχωριστή) διαδικασία ελέγχου και επιθεώρησης της νέας εγκατάστασης, στο πλαίσιο της διαδικασίας αδειοδότησης της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου