Έπειτα από 2 χρόνια εξ αποστάσεως, ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος υποδέχεται ξανά με φυσική παρουσία επαγγελματίες, λάτρεις του κρασιού και...
κάθε ενδιαφερόμενο στη φετινή έκθεση στις αρχές του Απριλίου.
Μια ευκαιρία να δοκιμάσουν νέα οινικά προϊόντα και να διαπιστώσουν από κοντά το πάθος και το μεράκι των μικρών παραγωγών από όλη την ελληνική περιφέρεια έχουν όλοι οι λάτρεις του κρασιού στις 3 και 4 Απριλίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η Έκθεση Μικρών Οινοποιών στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».
Οι εκθέτες-μέλη της οικογένειας του ΣΜΟΕ είναι πρόθυμοι να δείξουν και να μιλήσουν για τα κρασιά που παράγουν δίνοντας έμφαση στην πρώτη ύλη, πιστεύοντας χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και θέλοντας με πάθος να καταδείξουν ότι η ταυτότητα ενός κρασιού είναι άρρηκτα δεμένη με την περιοχή, τη γη και την προσωπικότητα των ανθρώπων που ζουν κοντά της.
Το μότο της έκθεσης είναι «ξεχωριστά κρασιά από ξεχωριστούς ανθρώπους», εννοώντας με τον προσδιορισμό «ξεχωριστός» τον τρόπο όχι μόνο που καλλιεργούνται τα αμπέλια, αλλά και την ιδιαίτερη οικογενειακή οινική κουλτούρα που επικοινωνείται στην έκθεση.
Η Έκθεση πλαισιώνεται και από δύο παράλληλες εκδηλώσεις ως εξής:
Το κλασικό master class γευσιγνωσίας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 3 Απριλίου,16.00-18.00 με τίτλο «Σπάνιες και λιγότερο σπάνιες ελληνικές ποικιλίες, δικαίως ή αδίκως;» και εισηγητή τον Παύλο Γκέγκα, ο οποίος θα περιγράψει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τα αμπελουργικά γνωρίσματα επιλεγμένων οίνων, ενώ στη συνέχεια θα προσπαθήσει να διερευνήσει τη θέση που πιθανώς κερδίζουν στο σύγχρονο οινικό γίγνεσθαι. (Το εισιτήριο κοστίζει 20 ευρώ με απαραίτητη προϋπόθεση την προεγγραφή στην Έκθεση).
Μια ευκαιρία να δοκιμάσουν νέα οινικά προϊόντα και να διαπιστώσουν από κοντά το πάθος και το μεράκι των μικρών παραγωγών από όλη την ελληνική περιφέρεια έχουν όλοι οι λάτρεις του κρασιού στις 3 και 4 Απριλίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η Έκθεση Μικρών Οινοποιών στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».
Οι εκθέτες-μέλη της οικογένειας του ΣΜΟΕ είναι πρόθυμοι να δείξουν και να μιλήσουν για τα κρασιά που παράγουν δίνοντας έμφαση στην πρώτη ύλη, πιστεύοντας χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και θέλοντας με πάθος να καταδείξουν ότι η ταυτότητα ενός κρασιού είναι άρρηκτα δεμένη με την περιοχή, τη γη και την προσωπικότητα των ανθρώπων που ζουν κοντά της.
Το μότο της έκθεσης είναι «ξεχωριστά κρασιά από ξεχωριστούς ανθρώπους», εννοώντας με τον προσδιορισμό «ξεχωριστός» τον τρόπο όχι μόνο που καλλιεργούνται τα αμπέλια, αλλά και την ιδιαίτερη οικογενειακή οινική κουλτούρα που επικοινωνείται στην έκθεση.
Η Έκθεση πλαισιώνεται και από δύο παράλληλες εκδηλώσεις ως εξής:
Το κλασικό master class γευσιγνωσίας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 3 Απριλίου,16.00-18.00 με τίτλο «Σπάνιες και λιγότερο σπάνιες ελληνικές ποικιλίες, δικαίως ή αδίκως;» και εισηγητή τον Παύλο Γκέγκα, ο οποίος θα περιγράψει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τα αμπελουργικά γνωρίσματα επιλεγμένων οίνων, ενώ στη συνέχεια θα προσπαθήσει να διερευνήσει τη θέση που πιθανώς κερδίζουν στο σύγχρονο οινικό γίγνεσθαι. (Το εισιτήριο κοστίζει 20 ευρώ με απαραίτητη προϋπόθεση την προεγγραφή στην Έκθεση).
Και μια καινοτόμα πρόταση για φέτος με ένα πάνελ συζήτησης που θα διεξαχθεί την Δευτέρα 4 Απριλίου, 13.00-15.00 με τίτλο Εστίαση: η επόμενη ημέρα και πού να «εστιάσουμε» και στο οποίο συμμετέχουν οι:
- Λευτέρης Λαζάρου, Σεφ, Ιδιοκτήτης ΒΑΡΟΥΛΚΟ
- Νίκος Λουκάκης: Founder / Co-owner NOAH Athens & Pure Tinos - Principal Modern Sommelier WSPC - Board Member Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων
- Άγγελος Ρέντουλας, Αρχισυντάκτης Γαστρονομικών Εκδόσεων της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ
Και συντονίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Ιωαννίδης.
Η συζήτηση θα δώσει το πλαίσιο «ύπαρξης» και λειτουργίας του εστιατορίου στην εποχή μετά την πανδημία που μπορεί να έχει μια επιτυχημένη πορεία με συνοδοιπόρο το «ελληνικό κρασί», εκμεταλλευόμενο τις ευκαιρίες της εντοπιότητας, της εποχικότητας και της καλύτερης ενημέρωσης των καταναλωτών και αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των κρίσιμων αλλαγών λόγω υγειονομικών μέτρων, αύξησης κόστους, αλλαγής προφίλ προσωπικού, ελλείψεων σε πρώτες ύλες και αποθέματα, δυσκολιών στην εφοδιαστική αλυσίδα. (Απευθύνεται μόνον σε επαγγελματίες του κλάδου χωρίς κόστος εισιτηρίου αλλά απαραίτητη προϋπόθεση την προεγγραφή στην Έκθεση).
Η συζήτηση θα δώσει το πλαίσιο «ύπαρξης» και λειτουργίας του εστιατορίου στην εποχή μετά την πανδημία που μπορεί να έχει μια επιτυχημένη πορεία με συνοδοιπόρο το «ελληνικό κρασί», εκμεταλλευόμενο τις ευκαιρίες της εντοπιότητας, της εποχικότητας και της καλύτερης ενημέρωσης των καταναλωτών και αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των κρίσιμων αλλαγών λόγω υγειονομικών μέτρων, αύξησης κόστους, αλλαγής προφίλ προσωπικού, ελλείψεων σε πρώτες ύλες και αποθέματα, δυσκολιών στην εφοδιαστική αλυσίδα. (Απευθύνεται μόνον σε επαγγελματίες του κλάδου χωρίς κόστος εισιτηρίου αλλά απαραίτητη προϋπόθεση την προεγγραφή στην Έκθεση).
Στην Έκθεση συμμετέχουν τα εξής οινοποιεία:
Οινοποιία Αϊβαλής
Ακριώτου Οινοποιείο
Ασλάνης Οινοποιείο
Οίνοι Αδάμ
Κτήμα Βουρβουκέλη
Οινοποιείο Βρυνιώτης
Γαβαλάς Οινοποιία
Οινοποιείο Μοσχόπολις
Αμπελώνες Γκανή
Οινοποιείο Γκίκας
Κτήμα Γράμψα
Οινοποιείο Δαλαμάρας
Agrovision
Πάτοινος
Terra Olympus
Σφένδαμος
ΟΙΝΩΨ Wines
Θηβαϊκή Γη
Κατσαρού Κτήμα
Αρλεκοίνων Χώρα
Μανουσάκης Οινοποιία
Κτήμα Μανωλεσάκη
Μπελίδη Αμπελώνες
Μποσινάκης Οινοποιία
Μυλωνάς Μικροοινοποιία
Οινοποιείο Σκίουρος
Ανατολικός Αμπελώνας
Οινοποιία Ντούγκος
Οινοποιείο Παπαθανασίου
Κτήμα Παπαργυρίου
Οινοποιείο Πετρακόπουλος
Οινοποιία Πουλτσίδη
Κτήμα Πυργάκη
Κτήμα Ρωμαλίδη
Οινοποιείο Σαρρής
Οίνοι Σγουρίδη
Οινοποιία Αλατά
Κίκονες
Οινόλπη
Οινοποιία Τσικρικώνη
Αμπελόεις
Κτήμα Καρανίκα
Κτήμα ΠΕΤΡΗΕΣΣΑ
Διγενάκης Οινοποιείο
Είσοδος μόνον με προεγγραφή και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ στον χώρο διοργάνωσης τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Info
Έκθεση Μικρών Οινοποιών
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254
3&4/4 11.00-19.00
για εγγραφές εδώ
Οινοποιία Αϊβαλής
Ακριώτου Οινοποιείο
Ασλάνης Οινοποιείο
Οίνοι Αδάμ
Κτήμα Βουρβουκέλη
Οινοποιείο Βρυνιώτης
Γαβαλάς Οινοποιία
Οινοποιείο Μοσχόπολις
Αμπελώνες Γκανή
Οινοποιείο Γκίκας
Κτήμα Γράμψα
Οινοποιείο Δαλαμάρας
Agrovision
Πάτοινος
Terra Olympus
Σφένδαμος
ΟΙΝΩΨ Wines
Θηβαϊκή Γη
Κατσαρού Κτήμα
Αρλεκοίνων Χώρα
Μανουσάκης Οινοποιία
Κτήμα Μανωλεσάκη
Μπελίδη Αμπελώνες
Μποσινάκης Οινοποιία
Μυλωνάς Μικροοινοποιία
Οινοποιείο Σκίουρος
Ανατολικός Αμπελώνας
Οινοποιία Ντούγκος
Οινοποιείο Παπαθανασίου
Κτήμα Παπαργυρίου
Οινοποιείο Πετρακόπουλος
Οινοποιία Πουλτσίδη
Κτήμα Πυργάκη
Κτήμα Ρωμαλίδη
Οινοποιείο Σαρρής
Οίνοι Σγουρίδη
Οινοποιία Αλατά
Κίκονες
Οινόλπη
Οινοποιία Τσικρικώνη
Αμπελόεις
Κτήμα Καρανίκα
Κτήμα ΠΕΤΡΗΕΣΣΑ
Διγενάκης Οινοποιείο
Είσοδος μόνον με προεγγραφή και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ στον χώρο διοργάνωσης τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Info
Έκθεση Μικρών Οινοποιών
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254
3&4/4 11.00-19.00
για εγγραφές εδώ
Πηγή: clickatlife.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου