Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Ελληνικό κρασι: Σε τροχιά νέου ετήσιου ρεκόρ οι εξαγωγές του 2022



Αύξηση 23% στην αξία και 10% στην ποσότητα για τις εξαγωγές του ελληνικού κρασιού στο διάστημα Ιανουάριος - Ιούνιος 2022, συγκριτικά...

 με το αντίστοιχο διάστημα του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το πρώτο εξάμηνο.

Τα στοιχεία εξαγωγών ελληνικού κρασιού για τον Ιούνιο 2022 που είναι πλέον διαθέσιμα από τη Eurostat, σε συνδυασμό με τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τον Απρίλιο και Μάιο 2022, επιβεβαιώνουν την αναπτυξιακή τάση για την τρέχουσα χρονιά, σε σύγκριση με το 2021, η οποία ήταν χρονιά ρεκόρ για τις ελληνικές εξαγωγές.

Οι 5 δημοφιλέστεροι προορισμοί, με βάση τη συνολική αξία εξαγωγών το Α' εξάμηνο του 2022, για το ελληνικό κρασί είναι (αξίες σε εκατομμύρια €):

1. Γερμανία 15,6

2. ΗΠΑ 10,9 3

3. Καναδάς 4,3

4. Κύπρος 4,1

5. Ηνωμένο Βασίλειο 3,7

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η διακύμανση και οι αλλαγές στους τοπ 10 εξαγωγικούς προορισμούς ανά μήνα που παρουσιάζεται στο ακόλουθο video.



Τα πλήρη στοιχεία για το διεθνές εμπόριο κρασιού (εξαγωγές και εισαγωγές), με εξειδικευμένες αναλύσεις ανά χώρα και κατηγορίες προϊόντων είναι διαθέσιμα στους συνδρομητές του Oensights. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Σχετικά με το Oensights (in-sites) oensights = oenos + business insights

Το Oensights αποτελεί την πρώτη ελληνική πλατφόρμα επιχειρηματικής ενημέρωσης σχετικά με το κρασί. Στόχος του Oensights είναι να συλλέγει δεδομένα από το ελληνικό & παγκόσμιο ψηφιακό οινικό οικοσύστημα και να τα μετατρέπει σε εργαλεία αξιολόγησης και λήψης αποφάσεων για τους επαγγελματίες του κρασιού. 
Οι χρήστες του Oensights, μεταξύ άλλων, έχουν προσβαση σε:

• Social Media (Facebook, Instagram, Vivino) rankings, με εβδομαδιαία ενημέρωση, για περισσότερα από 370 ελληνικά οινοποιεία.

• Όλες τις διαφημίσεις των ελληνικών οινοποιείων και wine e-shops στα Social Media με εβδομαδιαία ενημέρωση.

• Αναλυτικά και ενημερωμένα στοιχεία για τις εξαγωγές ελληνικού κρασιού και τις εισαγωγές κρασιού στην Ελλάδα, τρέχοντος έτους, με μηνιαία ενημέρωση.

• Αυτόματη και συνεχή ροή ειδήσεων από τον παγκόσμιο ιστό σχετικών με το ελληνικό κρασί, μέσω της νέας υπηρεσίας World Wine Web.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου