Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

«Ασημένια» η τεράστια Εθνική Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο



Η Εθνική Γυναικών ηττήθηκε 6-9 από την Ισπανία στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στο Σπλιτ και κατάκτησε το ασημένιο μετάλλιο...

για τέταρτη φορά στην ιστορία της.

Η Ελλάδα πάλεψε ως το τέλος, βρέθηκε να χάνει με ένα γκολ στα 3.26 από τη λήξη, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή.

Εκείνο που μένει, ωστόσο, είναι ότι πραγματοποίησε ένα καταπληκτικό τουρνουά με μεγάλες εμφανίσεις και στο τέλος οι διεθνείς έκλαψαν για το χαμένο χρυσό.

Το κακό ξεκίνημα, τα δύο χαμένα πέναλτι το αναπάντητο σερί των Ισπανίδων (3-0) στα τελευταία λεπτά στέρησαν από τη «γαλανόλευκη» ομάδα την ευκαιρία να διεκδικήσει μέχρι τέλους το χρυσό μετάλλιο.

Από την πλευρά του, το συγκρότημα της Ιβηρικής υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει το 2020 στη Βουδαπέστη, ενώ η Ελλάδα αρκέστηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου, για τέταρτη φορά στις ισάριθμες συμμετοχές της σε τελικούς.

Η Ελευθερία Πλευρίτου αναδείχθηκε πολυτιμότερη αθλήτρια της διοργάνωσης (MVP) και παρέλαβε το βραβείο της από τον πρόεδρο της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Κυριάκο Γιαννόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου