Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών που είχε δράση στο Ηράκλειο και σε άλλες 6 περιοχές της Ελλάδας



Σπείρα που είχε διαπράξει περισσότερες από 45 ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σε επτά περιφέρειες της χώρας, ανάμεσα στις οποίες...



 και το Ηράκλειο εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών και του αστυνομικού τμήματος Κλειτορίας, Κορινθίας.

Για την υπόθεση αυτή κατηγορούνται συνολικά 25 άτομα και ήδη έχουν συλληφθεί επτά, ηλικίας από 23 έως 43 ετών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα επτά άτομα συνελήφθησαν ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση, σε Αττική, Αχαΐα, Ηλεία και Κορινθία.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να κινούνται στην εθνική οδό Πατρών- Πύργου οδηγώντας ένα ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο είχαν κλέψει από την περιοχή Μακρύσια Κρεστένων Ηλείας. Τους συνέλαβαν μετά από καταδίωξη πολλών χιλιομέτρων, κοντά στον κόμβο της Επιδαύρου, στην Κορινθία.

Όσον αφορά στη δράση της σπείρας, οι κλοπές αφορούσαν κυρίως ΙΧ φορτηγά συγκεκριμένης μάρκας και μοντέλου, τα οποία μετέφεραν σε συνεργείο που διατηρεί ένας εκ των συλληφθέντων, στην περιοχή των Μεγάρων Αττικής. Στην συνέχεια παραποιούσαν τα στοιχεία των οχημάτων και τα πωλούσαν, είτε ως μεταχειρισμένα, είτε για ανταλλακτικά.

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί 37 κλοπές οχημάτων στην Αχαΐα, την Ηλεία, την Αττική, την Κορινθία, την Αρκαδία, το Ηράκλειο, την Άρτα και την Αργολίδα.

Επίσης, η σπείρα είχε διαπράξει δύο ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων στην Αττική και στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ είχε διαπράξει και πέντε κλοπές σε οικίες και αποθήκες στην Αττική, στην Εύβοια και στο Ηράκλειο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου να απολογηθούν στον ανακριτή.


flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου