Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Αρχέτυπο smartphone με ασπρόμαυρη οθόνη στην πλάτη, στο MWC 2013



Στην έκθεση Mobile Wolrd Congress 2013 παρουσιάστηκε το πρώτο τηλέφωνο Αndroid με E Ink, μια τεχνολογία που έκανε εφικτή την κατασκευή ηλεκτρονικών συσκευών...


 για την ξεκούραστη ανάγνωση βιβλίων όπως το Kindle και το Nook. Το τηλέφωνο με την ασπρόμαυρη οθόνη έχει βάρος 80 γραμμάρια, διαβάζεται χωρίς πρόβλημα υπό το φως του ήλιου, η μπαταρία του αρκεί για μια εβδομάδα και κοστίζει 150 ευρώ. Μπορεί μόνο του να μην είναι τόσο ελκυστικό όσο ένα φανταχτερό smartphone, όταν όμως πάρει την θέση του καλύμματος της μπαταρίας σε ένα τέτοιο κερδίζει τα βλέμματα.

Στην έκθεση έγινε η παρουσίαση ενός προτύπου ενός τέτοιου κινητού τηλεφώνου από την E Ink, που επέδειξε τι είναι εφικτό, φορτωμένο με μια παλαιότερη έκδοση του Android (2.3) που αντλούσε επεξεργαστική ισχύ από έναν επεξεργαστή αρχιτεκτονικής ARM παλαιότερης γενιάς.

Δείτε την παρουσίαση του πρότυπου Android με E Ink από το laptopmag.com:


Τα «ασπρόμαυρα smartphone» θα κυκλοφορήσουν στην αγορά, ωστόσο οι κατασκευαστές φιλοδοξούν να αποτελέσουν οι οθόνες e Ink και ένα έξυπνο αξεσουάρ που θα προσαρτάται στα «έγχρωμα smartphone». Με κόστος μερικές δεκάδες ευρώ, θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια δεύτερη ευανάγνωστη οθόνη στο πίσω μέρος τους, αντικαθιστώντας το κάλυμμα της μπαταρίας. Στην οθόνη e Ink θα προβάλλονται οι πλέον χρήσιμες πληροφορίες του πραγματικά «έξυπνου» τηλεφώνου όταν αυτό «κοιμάται», όπως μηνύματα και ενημερώσεις με σημαντικά μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.

Νωρίτερα, το laptopmag.com είχε παρουσιάσει το ρώσικο Yota Phone, ένα Android με οθόνη 4,3 ιντσών, που είχε στο πίσω μέρος του οθόνη e-Paper. To Yota Phone θα κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2013.
Δείτε το concept ενός τηλεφώνου που πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2013, το Yota Phone.
11 φωτογραφίες

Επίσης, το 2012 χρηματοδοτήθηκε με την μέθοδο του crowdsourcing στο Indiegogo η κατασκευή μιας θήκης για το iPhone 5, του PopSlate που προβάλλει φωτογραφίες στην πλάτη του smartphone της Apple αξιοποιώντας το «ηλεκτρονικό μελάνι».




In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου