Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Τραυμάτισαν απεργό στη ΦΑΓΕ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Τραυμάτισαν απεργό στη ΦΑΓΕ

Αναστάτωση επικρατεί στην επιχείρηση της ΦΑΓΕ, μετά την απόφαση της εργοδοσίας να καθιερώσει 4ήμερα εργασίας και την απόφαση των εργαζομένων να προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση.




Το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας-Βοιωτίας εξέδωσε ανακοίνωση, με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, καταγγέλλοντας ότι τραυματίστηκε απεργός, όταν φορτηγό επιχείρησε να βγει από πύλη που δεν χρησιμοποιείται.

«Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους του κλάδου στηνπεριοχή μας για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Είναι γνωστή η επίθεση σταεργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Απέναντι σε αυτήν την επίθεση υπάρχουν εργαζόμενοιπου αντιστέκονται και οργανώνουν την πάλη τους, που λένεδεν πάει άλλο, θα πάρω την υπόθεση της ζωής μου στα χέρια μου.

Τέτοιον αγώνα δίνουν οι εργαζόμενοι στηνΦΑΓΕ (ΦΙΛΙΠΠΟΥ).Η εργοδοσία πριν λίγεςημέρες ανακοίνωσε 4ήμερα στην αποθήκη και η απάντηση του σωματείου ήταν άμεση.

Προχώρησαν σε Γενική Συνέλευση αποφασίζοντας απεργιακή κινητοποίηση για να μηνπεράσουν τα 4ήμερα ούτε σε έναν εργαζόμενο. Μετά από 7 ημέρες απεργίας ηεταιρία πιέζονταν σε τέτοιο βαθμό που δεν δίστασε να στήσει εγκληματικόαπεργοσπαστικό μηχανισμό και να βγάλει φορτηγό από κλειστή πύλη που δενχρησιμοποιείται και τραυμάτισε απεργόεργαζόμενο που στέκονταν απʼ έξω.

Μέρα με τη μέρα θα κλιμακώνεται η επίθεση. Οσχεδιασμός που υπάρχει είναι επιστροφή στην ανάπτυξη με πλήρη εξαθλίωση τωνεργαζομένων και του λαού. Να εξασφαλιστεί η αύξηση της κερδοφορίας μεοποιοδήποτε κόστος, ακόμα και πόλεμο.

Ομοναδικός τρόπος για να μην περάσουν αυτοί οι σχεδιασμοί είναι να οργανωθούμεόλοι οι εργαζόμενοι απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της. Απαιτείται πάλη για κάθεμικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα και την ίδια στιγμή ενωτικός αγώνας και συσπείρωσηδυνάμεων για συνολικότερες μάχες.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους τουομίλου και του κλάδου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα τωνσυναδέλφων στην ΦΑΓΕ. Η καλύτερη αλληλεγγύη είναι να γίνουν βήματα στηνοργάνωση στα ταξικά συνδικάτα μακριά από συντεχνιασμούς και περιχαρακώσεις, μακριάαπό τη γραμμή της ΓΣΕΕ που πρόσφατα επικύρωσε με την υπογραφή της όλους τουςαντεργατικούς νόμους.»



Πηγή: egnomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου