Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

"Τη έστησαν" μαζικά έξω από το Δημαρχείο



«Όχι» στις απολύσεις - Συλλαλητήριο αυτή την ώρα στη Λότζια


Συλλαλητήριο στα Λιοντάρια, μπροστά από τη Λότζια, πραγματοποιείται αυτή την ώρα, με το Εργατικό Κέντρο, την ΑΔΕΔΥ και την ΕΛΜΕ Ηρακλείου να καλούν κάθε πολίτη να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο, κατά της πολιτικής των Μνημονίων και της ισοπέδωσης της εργασίας.

Επίσης σήμερα, στις 21.00, το βράδυ, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου συγκαλεί Γενική Συνέλευση προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα στον αγώνα για τη μη κατάργηση της Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου διαμαρτύρεται για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, εναντιώνεται στην εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις και αρνείται την επιβολή νέων χαρατσιών.


Στην ανακοίνωση που υπογράφουν Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και ΕΛΜΕ Ηρακλείου τονίζεται:

"Η Κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων από την μεταπολίτευση και έπειτα, εις βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Σε μια χώρα που η ανεργία έχει φτάσει στο 30% ( 60% των νέων) η ελληνική κοινωνία φτωχοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς, το κοινωνικό κράτος καταρρέει και θα χρειαστούν δεκαετίες για να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη και στα προ κρίσης επίπεδα.

Η πολιτική των μνημονίων της μονόπλευρης λιτότητας της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων, της διαθεσιμότητας – κινητικότητας φέρνει όλο και μεγαλύτερα ποσοστά στην ανεργία τους έλληνες. Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, τους άνεργους, τους συνταξιούχους καθώς και όλη την κοινωνία να συμμετέχουμε όλοι μαζί αύριο ΠΕΜΠΤΗ 11/7/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00 στο συλλαλητήριο που οργανώνουν από κοινού το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου και η ΕΛΜΕ . ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΕΡΓΩΝ ( μπροστά από το Δημαρχείο -ΛΟΤΖΙΑ)".

Νέα γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου


Εξάλλου το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ, σε νέα ανακοίνωση, καταγγέλλει τα βάρβαρα μέτρα των απολύσεων, την κατάργηση 46 ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ και το σφαγιασμό 2500 συναδέλφων στο βωμό του αντιλαϊκού μνημονίου.

Στην ανακοίνωση του τονίζεται:

"Οι απολύσεις αυτές προστίθενται στους 12000 αναπληρωτές που απολύθηκαν με τη λήξη του σχολικού έτους, ενώ έπονται οι απολύσεις, οι μετακινήσεις και οι διαθεσιμότητες των συναδέλφων που κρίνονται «υπεράριθμοι».

Η συρρίκνωση – κατάργηση της δημόσιας Εκπαίδευσης εξαναγκάζει χιλιάδες μαθητές να καταφύγουν στην ιδιωτική εκπαίδευση (ΙΕΚ κλπ) για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους αδιαφορώντας για τα οικονομικά προβλήματα της Ελληνικής οικογένειας. Καλούμε τους γονείς να εγγράφουν τα παιδιά τους στα αντίστοιχα τμήματα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ και να συσπειρωθούν με τους εκπαιδευτικούς στον κοινό αγώνα.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στα αντιλαϊκά μέτρα και με απόφασή της - καθώς και με απόφαση του ΔΣ του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ – προχώρησε στην κατάληψη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.

Συγχρόνως καλεί όλους τους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων, καθώς και τους αναπληρωτές, τους γονείς τους μαθητές και τους όλους εργαζόμενους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη 11/7/2013 και ώρα 13:00μμ στη Λότζια και στο συλλαλητήριο που θα ακολουθήσει.

Επιπλέον την Πέμπτη 11/7/2013 και ώρα 21:00μμ καλεί τους συναδέλφους σε Γενική Συνέλευση στο 3ο Λύκειο για την οργάνωση του ανυποχώρητου αγώνα μας".

Και οι οικοδόμοι στο συλλαλητήριο

Η Ανεξάρτητη Συνεργασία Οικοδόμων συμμετέχει και στηρίζει το συλλαλητήριο την Πέμπτη 11/07, στη 1.00μμ έξω από τη Λότζια, καθώς επίσης καλούν τον Συνδικάτο Οικοδόμων να δώσουν δυναμικό παρόν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 16 Ιουλίου 2013 και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00πμ έξω από το εργατικό κέντρο Ηρακλείου.





cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου