Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ρυθμίστε τα χρέη σας στην Εφορία με ένα κλικ από το σπίτι

Ρυθμίστε τα χρέη σας στην Εφορία με ένα κλικ από το σπίτι
Ολοκληρώνονται οι δοκιμές στο υπουργείο Οικονομικών, για να μπορέσει να ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για ρυθμίσεις χρεών με πιθανότερη...


 ημερομηνία να είναι η 20ή Ιουλίου. Ηδη η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εκπαιδεύει τα στελέχη που θα αναλάβουν να απαντούν στις απορίες υπαλλήλων και φορολογουμένων, κατά τις πρώτες ημέρες χρήσεως της νέας εφαρμογής.

Με το νέο σύστημα, κάθε φορολογούμενος θα καθοδηγείται βήμα-βήμα στην υποβολή της αίτησης, απαντώντας στις ερωτήσεις που θα εμφανίζονται στην οθόνη τού υπολογιστή του.

Αν επιλέγει «ναι» ή «όχι», ανάλογα με την περίπτωσή του, θα προχωρά στο επόμενο στάδιο. Μπροστά στα μάτια του κάθε οφειλέτης θα δει να εμφανίζονται τα ποσά των οφειλών του και, στο τέλος, το σχέδιο διακανονισμού που αντιστοιχεί στις απαντήσεις που έδωσε.

Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν πως με τον τρόπο αυτό θα ανταποκριθούν πολλοί οφειλέτες που, ως τώρα, απέφευγαν να πάνε στις εφορίες για να ζητήσουν ρύθμιση, λόγω της ταλαιπωρίας και από το "φόβο" ενός τετ-α-τετ με τον έφορο και τους υπαλλήλους των δικαστικών τμημάτων.


Πηγή:  iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου