Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Σε ιδιώτη το Οινοποιείο της Ένωσης Σητείας


Με ιδιωτική συνδρομή επιχειρεί η Διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και να μπορέσει να απορροφήσει...



την παραγωγή των αγροτών της περιοχής, οι οποίοι- με δεδομένη και την άσχημη για το λάδι φετινή χρονιά - κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εισόδημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive, το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει διαδικασία για την ενοικίαση του οινοποιείου της σε Ηρακλειώτη επιχειρηματία - ο οποίος έχει αναλάβει και τη διακίνηση των κρασιών της Ένωσης Σητείας - σε μία προσπάθεια να μπορέσει να λειτουργήσει και να μην αναγκαστούν οι αμπελουργοί να διαθέσουν αλλού τα σταφύλια τους.

Σημειώνεται ότι πιστοποιημένα οινοποιεία στην περιοχή για την παραγωγή οίνων Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (ΟΠΑΠ) είναι μόνο της Ένωσης Σητείας και ένα ακόμα ιδιωτικό, το οποίο ωστόσο δεν μπορεί να απορροφήσει μεγάλες ποσότητες σταφυλιών.

Έτσι αν οι παραγωγοί παραδώσουν αλλού τα σταφύλια τους αυτομάτως υποβαθμίζεται το προϊόν αφού βγαίνουν εκτός χαρακτηρισμένης ζώνης ποιότητας. Παράλληλα στην περίπτωση που στραφούν σε Οινοποιεία του Ηρακλείου η τιμή παραγωγού εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα χαμηλή, με δεδομένο και το θέμα της μεταφοράς.

Αυτή τη στιγμή στον “αέρα” βρίσκεται μια ποσότητα περίπου 2.000 τόνων σταφυλιών και αν, όπως λέγεται, δεν βρεθεί λύση, τα μισά τουλάχιστον θα χαθούν

Ήδη πάντως, όπως λένε οι πληροφορίες, οι συζητήσεις της Διοίκησης της Ένωσης Σητείας με τον ιδιώτη επιχειρηματία έχουν προχωρήσει και απομένει να λυθούν κάποια κυρίως νομικής φύσεως προσκόμματα που τίθενται από πλευράς Τραπεζών, προκειμένου το Οινοποιείο να λειτουργήσει , να απορροφήσει την ντόπια παραγωγή και να παράξει για μια ακόμα χρονιά υψηλής ποιότητας κρασί.






Πηγή:cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου