Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Τα βατόμουρα και τα κόκκινα σταφύλια ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα



Ερευνητές από το Oregon State University ανέλυσαν 446 διαφορετικές χημικές ενώσεις και διαπίστωσαν ότι μόνο δύο από αυτές έχουν την ικανότητα να ενισχύσουν το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα.



Η ρεσβερατρόλη, που βρίσκεται στα κόκκινα σταφύλια, και η πτεροστιλβένη που υπάρχει στα βατόμουρα.

Οι δύο ενώσεις ενισχύουν την υγεία του οργανισμού σας όταν συνδυάζονται με την βιταμίνη D. Τότε γίνεται αύξηση ενός συγκεκριμένου γονιδίου που έχει σπουδαίο ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος.

Επειδή η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Molecular Nutrition Research and Food»,πραγματοποιήθηκε σε ένα περιβάλλον εργαστηρίου και όχι στον άνθρωπο, απαιτείται περισσότερη έρευνα για να είναι 100% σίγουροι οι επιστήμονες ότι τα συγκεκριμένα φρούτα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Αλλά και πάλι, η ιδέα ότι ορισμένες τροφές μπορούν να βελτιώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ενδιαφέρουσα.

Η ρεσβερατρόλη έχει υπάρξει και σε άλλες μελέτες για έχουν διαπιστωθεί και άλλα πιθανά οφέλη της στην υγεία του ανθρώπου. Συγκεκριμένα κάποιες έρευνες υποστηρίζουν ότι κάνει καλό και στην καρδιά.


Πηγή: jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου