Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Μπορεί να μετατρέψει κάθε μοτοσυκλέτα σε snowbike

Το εντυπωσιακό Mountain Horse snow bike kit

Οι ομοιότητες μιας μοτοσυκλέτας με ένα snowmobile είναι περισσότερες από τις διαφορές τους. Κάθεσαι επάνω, κρατάς ένα ίσιο τιμόνι, γέρνεις, γκαζώνεις με τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο...



μία διαφορά είναι που κάνει τα δεύτερα να υπολείπονται σημαντικά στην παράμετρο «διασκέδαση»: το βάρος.

Τη λύση στο θέμα αυτό ήρθε να δώσει η Timbersled με το Mountain Horse snow bike kit. Ένα κιτ το οποίο μετατρέπει οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα enduro ή motocross σε ένα ατίθασο snowmobile. Ή πιο σωστά σε snowbike για να γίνεται και η απαραίτητη διαφοροποίηση.

Το ψαλίδι αφαιρείται και στη θέση του μπαίνει μια ερπύστρια που παίρνει κίνηση από το γρανάζι του κινητήρα. Δεν χρειάζεται καμία άλλη μετατροπή και η μοτοσυκλέτα μπορεί να ανακτήσει την πρότερή της μορφή απλά τοποθετώντας και πάλι τα δικά της στοιχεί
Η ανάρτηση στο πίσω μέρος παραμένει με την ανάλογη μετατροπή στην έδραση του αμορτισέρ. Η εταιρεία διαθέτει τα κατάλληλα κιτ μετατροπής για τις περισσότερες μοτοσυκλέτες του είδους, ενώ δεύτερη ανάρτηση εσωτερικά του συστήματος αναλαμβάνει το «διάβασμα» της επιφάνειας του εδάφους.

Για το φρενάρισμα, το φρένο του πίσω τροχού διατηρείται, μεταφέροντας τον δίσκο στον άξονα μετάδοσης της κίνησης. Στο χιόνι οι απαιτήσεις για φρενάρισμα είναι λιγοστές. Η επαφή με το χιόνι ανακόπτει την όποια ταχύτητα, καθώς οι ερπύστριες έχουν μεγάλο συντελεστή τριβής.

Στο εμπρός μέρος τα πράγματα είναι πιο απλά. Αφαιρείται ο τροχός αλλά και το φρένο και στη θέση τους μπαίνει το κατάλληλο και πανάλαφρο πέδιλο που φροντίζει για τις αλλαγές κατεύθυνσης.

Η μοτοσυκλέτα διατηρεί το ύψος της και την απόσταση από το έδαφος, δίνοντας πλεονέκτημα στην οδήγηση off-piste, εκεί όπου δεν ξέρεις τί ακριβώς υπάρχει κάτω από το χιόνι.

Η απόδοση είναι σαφώς μεγαλύτερη καθώς η ιπποδύναμη είναι μεγαλύτερη από των συμβατικών snowmobiles και ξεπερνά τους 50 ίππους. Από την άλλη το βάρος είναι κοντά στο μισό από εκείνα, δημιουργώντας έτσι ένα εκρηκτικό μίγμα για την οδήγηση στο χιόνι.

Απόκριση στο γκάζι, ευκολία στις αλλαγές κατεύθυνσης, μεγάλη αναρριχητική ικανότητα, άλματα και βουτιές υπόσχονται απεριόριστη διασκέδαση στην οδήγηση αλλά και στην εξερεύνηση άγνωστων βουνοκορφών .
Αρκεί …να υπάρχει χιόνι.
Απολαύστε στο video το αποτέλεσμα της μετατροπής μιας μοτοσυκλέτας σε snowbike



Timbersled Mountain Horse - Snow Bike Kit - Best of video11:08reEmbedit
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading


Και από κάμερα στο κράνος


REAGAN SIEG BEST OF TIMBERSLED MOUNTAIN HORSE 201308:00reEmbedit
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading





























Πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου