Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Η basic economy είναι η νέα θέση στα αεροπορικά ταξίδια



Μετά τη δημιουργία Premium Economy με έξτρα χρεώσεις στην οικονομική θέση για χώρο στα πόδια και για θέση στις εξόδους κινδύνου, έρχεται η κατηγορία Basic Economy, η οποίο βρίσκεται ακόμη πιο κάτω από την Standard Economy θέση που γνωρίζαμε ως τώρα.


Στη θέση αυτή βρίσκει κάποιος ακόμη λιγότερες ανέσεις από την κλασική οικονομική και αυτό που τον περιμένει είναι π.χ. μια θέση στο μεσαίο κάθισμα στις πίσω σειρές ή διαφορετικές θέσεις από την οικογένεια και τους φίλους συνταξιδιώτες, όπως και απώλεια του δικαιώματος αναβάθμισης θέσης ή ακύρωσης κράτησης μετά το πέρας των 24 ωρών από την κράτηση.



Με αυτές τις ενέργειες, οι αεροπορικές μειώνουν το κόστος τους, καλύπτουν θέσεις που θα έμεναν κενές και ταυτόχρονα φαίνεται πως «αναγκάζουν» έμμεσα πολλούς να πληρώσουν επιπλέον για να «αναβαθμιστούν» στην Standard Economy.

Μέχρι στιγμής, την Basic Economy έχουν εισαγάγει αεροπορικές εταιρίες των Η.Π.Α, όπως ηDelta, ενώ αναμένεται μέσα στη χρονιά που διανύουμε να παρουσιάσουν τη δική τους έκδοση η εταιρίες United και American.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου