Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση του Super Dual Band από τις Cosmote και Huawei



Οι Cosmote και Huawei ανακοίνωσαν την επιτυχή ολοκλήρωση του Super Dual Band, του πιλοτικού έργου μικροκυματικής τεχνολογίας, για υπερ-υψηλές ταχύτητες στο δίκτυο μετάδοσης κινητής τηλεφωνίας.


Για την επίτευξη μεγάλης χωρητικότητας και υπέρ-υψηλών ταχυτήτων μέσω των μικροκυματικών συχνοτήτων, απαιτείται σημαντικός εξοπλισμός, μεγάλες κεραίες και υψηλοί πόροι συχνοτήτων σε ήδη συμφορημένες ζώνες, γεγονός που αυξάνει σημαντικά το συνολικό κόστος ανάπτυξης δικτύου.

Η τεχνολογία Super Dual Band της Huawei, συνδέει τις παραδοσιακές μικροκυματικές συχνότητες (6-42GHz), με τις υπέρ-υψηλές ταχύτητες της ζώνης E-Band (71-86GHz), προσφέροντας αυξημένη προστασία μέσω συνδυασμού εκπομπής δεδομένων και προηγμένων μηχανισμών διασφάλισης ποιότητας υπηρεσιών.

Η λύση Super Dual Band συνδυάζει τα οφέλη μετάδοσης δεδομένων σε μεγάλη απόσταση μέσα από παραδοσιακές συχνότητες, με τη μεγάλη χωρητικότητα της συχνότητας E-Band, διασφαλίζοντας αποτελεσματική μετάδοση πολλών Gigabyte σε αποστάσεις που ξεπερνούν και τα 7 χιλιόμετρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υλοιποίηση του σχετικού πιλοτικού έργου από την Cosmote και τη Huawei αφορά το σύνολο του ομίλου της Deutsche Telekom.

«Για τον Όμιλο ΟΤΕ η τεχνολογική εξέλιξη αποτελεί στρατηγικό πυλώνα. Επενδύουμε στην καινοτομία για να μπορούμε να προσφέρουμε πρώτοι στους πελάτες μας πρωτοποριακές υπηρεσίες, που καλύπτουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες τους. Η συνεργασία με τη Huawei, έχει ως στόχο να συμβάλει στην αναβάθμιση των δικτύων μας, επιτρέποντας τη μετάδοση περισσότερων δεδομένων, γρηγορότερα και σε μεγαλύτερη απόσταση. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά στην επικοινωνία των πελατών μας», δήλωσε ο Executive Director Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Δικτύου Σταθερής και Κινητής του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιώργος Τσώνης.

«Στην Huawei είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη συνεργασία μας με τον Όμιλο ΟΤΕ, μέλος του Ομίλου Deutsche Telekom, που ξεκίνησε το 2009. Η Deutsche Telekom και η Huawei θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών μικροκυματικής μετάδοσης, με το βλέμμα στις τεχνολογίες του μέλλοντος όπως το LTE-Evo και το 5G», ανέφερε ο Πρόεδρος της προϊοντικής σειράς μικροκυματικών λύσεων της Huawei, κ. Bob Chen.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου