Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Τη δεδομένη στιγμή ο Ερυθρός Αστέρας έχει την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη

Πασκουάλ: Τη δεδομένη στιγμή ο Ερυθρός Αστέρας έχει την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη

Στα σημεία-κλειδιά που θα κρίνουν την τύχη του Παναθηναϊκού Superfoods απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα ανέφερε ο Τσάβι Πασκουάλ κατά την αναχώρηση...



 της ομάδας για Βελιγράδι, ενώ υπογράμμισε πως οι πράσινοι θα πρέπει να ρίξουν το… βάρος τους στην αναχαίτιση των Γιόβιτς, Σιμόνοβιτς και Κούζμιτς.

«Τη δεδομένη στιγμή είναι μια “καυτή” ομάδα που έχει την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη. Κέρδισαν ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ, η Φενέρ και την ΤΣΣΚΑ. Θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά και να ελέγξουμε τον ρυθμό, γιατί στην έδρα τους παίζουν με μεγάλη ενέργεια. Να έχουμε τον έλεγχο των ριμπάουντ. Είναι μια ομάδα που σκοράρει πολλά εύκολα καλάθια μέσα στο «ζωγραφιστό», θα πρέπει λοιπόν να παίξουμε καλά σε αυτές τις καταστάσεις».

Αναφορικά με τα «όπλα» της σερβικής ομάδας είπε: «Ο Γιόβιτς είναι ένας παίκτης που εκμεταλλεύεται πολύ καλά το πικ εν ρολ προς όφελος της ομάδας του αλλά και στο ένας εναντίον ενός. Θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα πάνω του, όπως και στον Κούζμιτς με τον Σιμόνοβιτς. Αυτοί οι τρεις παίκτες είναι τα κλειδιά».


«Επειδή νικήσαμε την Μπασκόνια, δεν σημαίνει πως θα είναι εύκολο το ματς με ΠΑΟ»

Από την πλευρά του ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα παρουσιάστηκε προσγειωμένος ενόψει της συνέχειας. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς, προπονητής του Ερυθρού Αστέρα δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του στην Ευρωλίγκα, αλλά και τον ενθουσιασμό που επικρατεί στην ομάδα μετά τη νίκη επί της Μπασκόνια.

Ωστόσο, ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα είναι πολύ δύσκολο, καθώς τον απασχολεί η έλλειψη ενέργειας από τις συνεχείς υποχρεώσεις.

«Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας κόντρα στον Παναθηναϊκό και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μην μας επηρεάσει η κούραση. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο, αλλά στόχος μας είναι να βγάλουμε ακόμη περισσότερη ενέργεια», δήλωσε αρχικά ο Ντέγιαν Ράντονιτς, ο οποίος στη συνέχεια ερωτήθηκε για την κατάσταση του Ντάνγκουμπιτς:

«Το σημαντικό είναι να επιστρέψει υγιής, καθώς έχουμε περάσει το μισό της σεζόν και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τους τραυματίες. Όσον αφορά στην προσαρμογή του Ντιόν Τόμπσον, όλα πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση».

Για τον Παναθηναϊκό: «Έχουν αποκτήσει κάποιους νέου παίκτες, από την άλλη έχουν επιστρέψει κάποιοι από τραυματισμούς, ενώ έχουν έναν πολύ καλό προπονητή. Πιστεύω πως έχουμε ίδια ποιότητα μαζί τους, αλλά πρόκειται για μία δυνατή ομάδα που παίζει καλά τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση».

Για το αν η ομάδα του μπορεί να επαναλάβει κόντρα στους «πράσινους» την ίδια καλή άμυνα, όπως κόντρα στην Μπασκόνια: «Κάθε μέρα είναι κάτι καινούριο. Ένας παίκτης από τον πάγκο, μπορεί να φέρει μεγάλες αλλαγές, καθώς δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να αντιδράσεις. Έχουν μία καλή και αθλητική ομάδα και πληρότητα σε κάθε θέση. Θα πρέπει να παίξουμε καλά σε όλους τους τομείς για να νικήσουμε».

Για το ποιο είναι το μυστικό για την καλή φετινή πορεία του Ερυθρού Αστέρα: «Έχουμε ακόμη 11 παιχνίδια μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας. Άλλα έλεγαν οι προβλέψεις στην αρχή της σεζόν. Κανονικά θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι, όμως δεν κάνω κάποια ανάλυση τώρα, παρά μόνο όταν τελειώσει η σεζόν. Το θετικό είναι ότι παίζουμε καλά. Το θέμα τώρα είναι να είμαστε έτοιμοι για τον Παναθηναϊκό».

Για το αν θα μπει στα playoffs η ομάδα του: «Εάν κάποιος νομίζει πως θα νικήσουμε τον Παναθηναϊκό, επειδή νικήσαμε την Μπασκόνια κάνει λάθος. Μιλάμε για αθλητές και όχι για ρομπότ. Κανείς δεν περίμενε να φτάσουμε εδώ που είμαστε, ενώ και στα τελευταία ματς παίζουμε καλά. Με τη συμπεριφορά που έχουμε και τις νίκες, η λογική λέει πως θα είμαστε εκεί και φυσικά είναι κάτι που θέλουμε. Όμως, είναι μία πολύ δύσκολη διοργάνωση και θα δούμε στο τέλος που θα είμαστε».




Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου