Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Οργάνωση διακοπών και... βαλίτσας μέσω app

07s10peir

Ετοιμάζεστε για διακοπές αλλά σας προκαλεί άγχος η προετοιμασία; Η τεχνολογία έχει την απάντηση για εσάς. Σε μια περίοδο που ακόμα και το φλερτ έχει...



αντικατασταθεί από γραπτές συνομιλίες μέσω εφαρμογών σε μια οθόνη, δεν θα μπορούσε η οργάνωση των διακοπών να απέχει περισσότερο από μερικά κλικ. «Σήμερα μπορεί κανείς να ταξιδέψει αεροπορικώς, χωρίς να συνομιλήσει ούτε με έναν άνθρωπο από τη στιγμή που συλλαμβάνει την ιδέα μέχρι να φτάσει στον τελικό του προορισμό», έλεγε πριν από λίγο καιρό στέλεχος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Η πραγματικότητα είναι ακριβώς έτσι και δεν αφορά μόνο τη μεταφορά.

Ο υποψήφιος ταξιδιώτης έχει τη δυνατότητα σήμερα να περιηγηθεί στο Διαδίκτυο προκειμένου να διαλέξει τον προορισμό που ταιριάζει στη διάθεση και το βαλάντιό του. Σε αυτήν την αναζήτηση έρχονται αρκετές πλέον εφαρμογές για έξυπνα κινητά να οργανώσουν το ταξίδι, φροντίζοντας από τη μετάβαση, τη διαμονή, τη διατροφή μέχρι και το τέλειο... πακετάρισμα της βαλίτσας.

Μία από τις πιο διαδεδομένες εφαρμογές για εύρεση ξενοδοχείων ή ενοικιαζόμενων δωματίων είναι το booking.com (με γραφεία σε 199 πόλεις του κόσμου) που ξεκίνησε την «καριέρα» της ως ιστοσελίδα και στην πορεία δημιούργησε εφαρμογή, την οποία μπορεί κανείς να «κατεβάσει» στη συσκευή του. Ολοκληρωμένες υπηρεσίες κρατήσεων ξενοδοχείων, πτήσεων, αυτοκινήτων κλπ. σε πολυάριθμους προορισμούς ακόμα και εντός Ελλάδος παρέχει και η expedia με έδρα την Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Για ξενοδοχεία στο εξωτερικό, το hoteltonight μπορεί να εξασφαλίσει ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής. Κρατήσεις ξενοδοχείων μπορεί επίσης κανείς να κάνει μέσω της εφαρμογής hotels.com.

Με το πάτημα ελάχιστων κουμπιών μπορείτε να εξασφαλίσετε μεταφορικό μέσο στις διακοπές σας είτε μέσω την επίσημων ιστοσελίδων/εφαρμογών των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων είτε μέσω εξειδικευμένων εφαρμογών που στην πλειονότητά τους παρέχουν συγκρίσεις τιμών. Μεταξύ αυτών των εφαρμογών είναι η rentalcars.com/gr και η rentaldeals.gr/gr. Εκτός από τη σύγκριση τιμών, μοντέλων αυτοκινήτων κλπ. παρέχεται η δυνατότητα τροποποίησης της κράτησης ή ακόμα και του σημείου παραλαβής ή παράδοσης του οχήματος.

Εάν οι διακοπές περιλαμβάνουν αεροπορικές μετακινήσεις στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, οι επιλογές εφαρμογών είναι πολλές. Από το airtickets μέχρι το skyscanner οι εφαρμογές προχωρούν αυτομάτως σε συγκρίσεις τιμών. Εάν υπάρχει προτίμηση αεροπορικής εταιρείας, οι επίσημες ιστοσελίδες τους σας επιτρέπουν να «κατεβάσετε» την ανάλογη εφαρμογή. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εφαρμογή είναι το hopper, το οποίο εκτός από σύγκριση τιμών εντοπίζει για εσάς την καλύτερη και βολικότερη ώρα πτήσης.

Λίστες και συμβουλές


Αφού τακτοποιήσετε όμως όλα τα διαδικαστικά και ολοκληρώσετε τις απαραίτητες κρατήσεις ήρθε η ώρα να φτιάξετε τις βαλίτσες σας. Οι εφαρμογές triplist και travel list σάς κατευθύνουν στην καταγραφή των απαραίτητων αντικειμένων που θα πάρετε μαζί σας. Το StyleBook από την άλλη πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Φωτογραφίζετε τα ρούχα και τα αξεσουάρ σας και τα στέλνετε μέσω της εφαρμογής. Εκείνη αναλαμβάνει να σας πει τι να πάρετε μαζί σας και πώς να συνδυάσετε τα ρούχα σας. Και φυσικά δεν απευθύνεται μόνο σε γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου