Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

M. Παναγιωτάκης από Αμύνταιο: Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει

M. Παναγιωτάκης από Αμύνταιο:  Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει

«Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει. Υπάρχουν λύσεις», ανέφερε πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας πριν... από λίγη ώρα στους εργαζόμενους των δύο μονάδων και του ορυχείου του Αμύνταιου. Ο πρόεδρος της επιχείρησης τους καθησύχασε αναφέροντας ότι «από το Κλειδί και πάνω, οι εργαζόμενοι να μην ανησυχούν», κάνοντας σαφές ότι δεν θα αποσπαστούν σε άλλες μονάδες εκτός Φλώρινας.

Εντός της ημέρας ο κ. Παναγιωτάκης ενδέχεται να συναντηθεί και με τα συνδικάτα. Στις 12 το μεσημέρι θα παραστεί στα εγκαίνια της νέας μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων της Δυτικής Μακεδονίας την οποία θα εγκαινιάσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης.

Όσον αφορά τη φιλοξενία, τη σίτιση και την επιδότηση ενοικίου των κατοίκων του προς μετεγκατάσταση οικισμού των Αναργύρων του Δήμου Αμύνταιου Φλώρινας, το Συμβούλιο Διεύθυνσης της ΔΕΗ ενέκρινε εχθές τις σχετικές δαπάνες.

Για τη μίσθωση των 30 κατοικιών θα δαπανηθεί ποσό έως 403.650 ευρώ, προκειμένου να εγκατασταθούν με ασφάλεια οι οικογένειες των οποίων τα σπίτια κρίθηκαν επικίνδυνα, έως ότου ολοκληρωθεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού και η καταβολή των αποζημιώσεων, δηλαδή περίπου για δύο με τρία χρόνια. Επίσης, εγκρίθηκαν δαπάνες για έξοδα φιλοξενίας και σίτισης 60 ατόμων έως και τις 15 Ιουλίου.

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες καταγραφής και κτηματογράφησης των σπιτιών των Αναργύρων, και άλλων περιουσιακών στοιχείων, όπως καλλιεργειών, γεωτρήσεων και άλλου εξοπλισμού, που καταστράφηκαν εξαιτίας της κατολίσθησης η βρίσκονται μέσα στην κόκκινη ζώνη.

Να σημειωθεί ότι προημερών ο καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) κ. Ευθύμιος Λέκκας είχε εκτιμήσει ότι η γεωλογική δραστηριότητα στην περιοχή θα συνεχιστεί, αν και σε μικρότερο βαθμό και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, όπως είχε αναφέρει ο καθηγητής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι βροχοπτώσεις του φθινοπώρου θα επηρεάσουν αρνητικά την κατάσταση στο χωριό των Αναργύρων και υποστήριξε ότι θα υπάρξει επιδείνωση του φαινόμενου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η εκκένωση του χωριού και οι κάτοικοι του να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές.

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SosialMidia