Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ανακοινώθηκε από τον Άρη ο Γιαννάκης

Ανακοινώθηκε από τον Άρη ο Γιαννάκης

Με τίτλο «η επιστροφή ενός θρύλου», η ΚΑΕ Άρης ανακοίνωση την έναρξη συνεργασίας της με τον Παναγιώτη Γιαννάκη.



Σήμερα(7/7) ολοκληρώθηκαν και τα διαδικαστικά της υπόθεσης όπου ο «Δράκος» υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Η επίσημη παρουσίαση του Γιαννάκη θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα(10/7). Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης: «Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο 58χρονος κόουτς υπέγραψε την Παρασκευή (07/07) μονοετές συμβόλαιο με την ομάδα μας.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι ένας ζωντανός θρύλος του ΑΡΗ και επιστρέφει μετά από 24 χρόνια στην ομάδα με την οποία έγραψε πολλές από τις χρυσές σελίδες του ελληνικού μπάσκετ. Η έλευσή του από τον Ιωνικό Νικαίας το 1984 σήμανε την έναρξη της Αυτοκρατορίας του ΑΡΗ. Ο «δράκος» συνέθεσε μαζί με τον Νίκο Γκάλη το κατά τεκμήριο κορυφαίο δίδυμο γκαρντ στην Ευρώπη για πολλά χρόνια και με μπροστάρηδες τους δυο τους, ο ΑΡΗΣ κατέκτησε σωρεία τίτλων και έκανε ένα αήττητο σερί 80 αγώνων που όμοιό του δύσκολα θα ξαναδεί το ελληνικό μπάσκετ.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει κατακτήσει 14 τίτλους με τη φανέλα του ΑΡΗ: Επτά πρωταθλήματα (συνεχόμενα), έξι κύπελλα Ελλάδας και ένα κύπελλο Κυπελλούχων. Όντας παίκτης του ΑΡΗ, κατέκτησε με την Εθνική Ομάδα το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1987 και το ασημένιο στο Ευρωμπάσκετ του 1989.

Πέρα από τη λαμπρή καριέρα του ως αθλητής, ο Παναγιώτης Γιαννάκης είχε μεγάλες διακρίσεις και ως κόουτς. Οδήγησε την Εθνική Ομάδα στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ του 2005 και στο ασημένιο μετάλλιο του Μουντομπάσκετ 2006, όταν η «επίσημη αγαπημένη» έγινε η τελευταία, μέχρι σήμερα, ομάδα που κέρδισε την Εθνική των ΗΠΑ.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου