Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Ένα άλμα και... τελικό η Στεφανίδη



Ένα άλμα ήταν αρκετό για την Κατερίνα Στεφανίδη να της δώσει το «εισιτήριο» για τον τελικό του επί κοντώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Λονδίνου.


Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο έκανε το πρώτο βήμα για να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, κάτι που δεν έχει καταφέρει ακόμη στη σπουδαία καριέρα της.

Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετείχε στον προκριματικό του επί κοντώ και στο μοναδικό άλμα που επιχείρησε υπερέβη τα 4.60μ. κι έπιασε το όριο για τον τελικό της Κυριακής (21.00).

Εκτός τελικού ο Τεντόγλου

Πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε ο Μίλτος Τεντόγλου. Στην πρώτη του συμμετοχή σε κορυφαία διοργάνωση στίβου, όπως το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου, ο Έλληνας αθλητής του μήκους απέτυχε να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος.

Στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ έκανε καλύτερο άλμα στα 7.79μ κι έμεινε εκτός τελικού, αφού το όριο ήταν 8.05μ. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι με φετινό ατομικό ρεκόρ 8.30μ είχε ακόμη άλμα στα 7.70μ (το πρώτο), ενώ στο τρίτο ήταν άκυρος.

Ο Τεντόγλου κατετάγη 19ος στο σύνολο (μετείχαν 31 αθλητές), ενώ με την καλύτερη επίδοση στον τελικό προκρίθηκε ο Τσέχος Ράντεκ Γιούσκα με 8.24μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου