Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Απόψε κόντρα στην Παρτιζάν για την πρόκριση ο Ολυμπιακός

Απόψε κόντρα στην Παρτιζάν για την πρόκριση ο Ολυμπιακός

«Σφραγίζει» το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Champions League - Ξεκινάμε από το 0-0, λέει ο Χάσι, παρά το 1-3 του πρώτου αγώνα...



 στο Βελιγράδι - Με ποιους θα παρατάξει την ομάδα

Πανέτοιμος για να… τελειώσει τη δουλειά απέναντι στην Παρτιζάν είναι ο Ολυμπιακός, που απόψε το βράδυ δίνει την μεγάλη μάχη στο «Γ. Καραϊσκάκης» (Novasports 21:45), για να σφραγίσει και τυπικά την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League, μετά το υπέρ του 3-1 στη Σερβία.

Ο νεοαποκτηθείς Κροάτης μπακ, Μίλιτς, βρίσκεται για πρώτη φορά σε αποστολή των Πειραιωτών, αν και δεν πρόκειται να αγωνιστεί (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου), αφού ο Κούτρης είναι «αμετακίνητος» από την βασική ενδεκάδα.

Ο Σισέ έμεινε εκτός, κυρίως για προληπτικούς λόγους, λόγω ενός σφιξίματος που αισθάνθηκε στον δεξί οπίσθιο μηριαίο, ενώ φυσικά έξω είναι οι ανέτοιμοι Ταχτσίδης-Μποτία, όπως και ο Ελιουνούσι που δεν υπολογίζεται.

Μοιάζει αρκετά πιθανό να δούμε στην αρχική σύνθεση των πρωταθλητών τον Βούκοβιτς (στο πλευρό του Ρέτσου), με τον Σέρβο να κάνει το ντεμπούτο του, σε μια τέτοια περίπτωση. Αν γίνει αυτό, τότε ο Ρομαό θα επιστρέψει στην φυσική του θέση και θα κάνει δίδυμο στον άξονα μαζί με τον Οφόε, με τον Σιώπη να μένει στον πάγκο. Αν ο Βούκοβιτς δεν παίξει, τότε λογικά Ρέτσος και Ρομαό θα αποτελέσουν -όπως και στο Βελιγράδι- το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, με τους Σιώπη-Οφόε να αγωνίζονται μαζί στα χαφ.

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού: Μπεν, Καρσελά, Ελαμπντελαουί, Εμενίκε, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Γιαννιώτης, Καπίνο, Καρίμ, Κούτρης, Μάριν, Μίλιτς, Νικολάου, Οτζίτζα, Πάρντο, Ρέτσος, Ρομαό, Σεμπά, Σιώπης, Βούκοβιτς, Ζντιέλαρ.


Χάσι: «Στο μυαλό μας ξεκινάμε από το 0-0»

Πάντως, ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπέσνικ Χάσι δεν αφήνει κανένα περιθώριο στους παίκτες του να παραταχθούν στην αυριανή ρεβάνς με την Παρτίζαν θεωρώντας ότι έχουν «κλειδώσει» την πρόκριση από το πρώτο ματς στο Βελιγράδι. Αυτό έγινε ξεκάθαρο και από τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα, καθώς υποστήριξε ότι όλοι στο μυαλό τους πρέπει να έχουν ότι θα αγωνιστούν σαν να έχει λήξει 0-0 το πρώτο ματς.
«Εάν δεν το κάνουμε τότε θα είναι ένα μεγάλο λάθος», ανέφερε ο τεχνικός των ερυθρολεύκων ο οποίος πρόσθεσε ότι έχει καταλήξει και στην παραμικρή λεπτομέρεια για την 11άδα και τον τρόπο που θα παραταχθεί αυτή αύριο στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπέσνικ Χάσι στη συνέντευξη Τύπου:
-εάν αληθεύει ότι από την πρώτη στιγμή, αμέσως μετά τον πρώτο αγώνα, μίλησε στους παίκτες να αντιμετωπίσουν τη ρεβάνς σαν να έχουν πάρει 0-0:
«Ναι είναι αλήθεια πως μιλήσαμε και αποφασίσαμε να κοιτάμε το ματς σαν να είναι 0-0. Είναι αλήθεια ότι πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά υπάρχουν άλλα 90 λεπτά και μπορεί να γυρίσει αυτό. Στο πρώτο ματς η Παρτίζαν έπαιζε στην έδρα της και είχε πίεση από τον κόσμο της. Τώρα θα την έχουμε εμείς. Θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο μας ότι θέλουμε το ματς. Εάν δεν δούμε το παιχνίδι σαν να είναι 0-0 το πρώτο ματς θα είναι ένα μεγάλο λάθος.
Έχω μεγάλη εμπειρία από τέτοια παιχνίδια και όλες αυτές είναι χρήσιμες. Εάν μπούμε στο ματς με την εντύπωση ότι έχουμε πλεονέκτημα τότε αυτό δύσκολα μπορεί να ανατραπεί κατά τη διάρκεια. Είμαι σίγουρος για τους παίκτες μου και είμαι σίγουρος ότι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό που θα κάνουμε στο ματς».

-εάν έχει δώσει βάρος στις στημένες φάσεις:
«Είναι αλήθεια ότι υστερούσαμε σε ύψος στο πρώτο παιχνίδι. Αλλά εάν έχεις την μπάλα στην κατοχή σου και στο σωστό σημείο τότε αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Θα μπορούσαμε να έχουμε προβλήματα από αυτό στο πρώτο ματς. Ποτέ όμως δεν ξέρετε εάν η ομάδα μας θα είναι ψηλότερη αύριο».

-εάν αυτό σημαίνει ότι θα παίξει αύριο ο Βούκοβιτς:
«Έχουμε αρκετούς παίκτες που μπορούμε να βάλουμε στην 11άδα και να δώσουν ύψος. Το σημαντικότερο είναι να έχουμε πειθαρχία».

-εάν σκοπεύει να παρατάξει επιθετικά την ομάδα του ή αμυντικά και να εκμεταλλευθεί την επιθετικότητα της Παρτίζαν:
«Πρώτα από όλα έχουμε ένα ξεκάθαρο πλάνο και δεν θα το πούμε τώρα βέβαια. Εκτός αυτού πιστεύω ότι πάντα παίζουμε επιθετικά. Δεν μπορείτε να πείτε οτι παίξαμε αμυντικά στην Παρτιζάν. Ακόμη και εκεί ήμασταν επιθετικοί. Δεν είχαμε πολύ ψηλά την άμυνά μας αλλά είχαμε την τάση να παίζουμε επιθετικά».

-εάν έχει καταλήξει στην 11άδα:
«Έχω καταλήξει. Ξέρω ακριβώς τι θα κάνω. Το έχουμε πει στους παίκτες μας και όσοι θα είναι στον πάγκο θα είναι διαθέσινμοι. Υπάρχει κίνητρο στην ομάδα. Το είδαμε και στο πρώτο ματς όταν τελευταία στιγμή δεν μπόρεσε να παίξει ο Φορτούνης».

-ποιο το μήνυμά του στον κόσμο:
««Αλήθεια είναι πως ήμασταν καλοί στο πρώτο ματς, όχι μόνο το αποτέλεσμα και η εικόνα μας σε όλο το 90λεπτο. Μπορούμε όμως να βελτιωθούμε, έχουμε μεγάλο περιθώριο γιατί υπήρχαν παίκτες που ήρθαν αργά και άλλοι τραυματίες. Όταν είναι όλοι έτοιμοι, θα παρουσιαστούμε αρκετά βελτιωμένοι και θα ικανοποιήσουμε τον κόσμο. Αύριο πιστεύω θα κάνουμε καλό ματς και θέλουμε τον κόσμο εδώ γιατί ξέρουμε πως πάντα είναι φανταστικοί. Δεν χρειαζόμαστε υπερβολές όπως συνέβησαν στο πρώτο ματς. Όσο περνάει ο καιρός μόνο βελτίωση θα βλέπουμε από την ομάδα μας».

-αν κάτι μπορεί να πάει στραβά:
«Τα πάντα μπορούν να πάνε στραβά αν δεν είμαστε ψυχολογικά έτοιμοι για ένα τέτοιο ματς. Όπως στο πρώτο ήρθε 1-3 έτσι και αύριο μπορεί να γίνει το αντίθετο. Γι αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε σα να είναι 0-0. Είναι σημαντικό να μην δεχθούμε κάποιο γκολ νωρίς που ίσως οδηγήσει σε πανικό. Θέλουμε να κερδίσουμε μπροστά στον κόσμο μας και για αυτό έχουμε προετοιμαστεί».



Με αυτούς ήρθε στην Ελλάδα η Παρτιζάν

Με 19 παίκτες ταξίδεψε η Παρτιζάν στην Αθήνα για τον αποψινό επαναληπτικό απέναντι στον Ολυμπιακό.

Όπως αναμενόταν στην 19άδα του Μίροσλαβ Τζούκιτς δεν συμπεριλήφθηκε ο Λεονάρντο, καθώς βρίσκεται σε κόντρα με τη διοίκηση και ψάχνει τρόπο να αποχωρήσει.

Αναλυτικά η αποστολή των Σέρβων: Κλιάιτς, Στεβάνοβιτς, Βουλίτσεβιτς, Γκ.Μίλετιτς, Τσίρκοβιτς, Όστοϊτς, Ρ.Μίλετιτς, Ελ Μονίρ, Γιάνκοβιτς, Τζουρίτσκοβιτς, Εβέρτον, Γέβτοβιτς, Κόσοβιτς, Πάντιτς, Ίλιτς, Σουμά,Τζούρτζεβιτς, Ταουαμπά, Γιοβάνοβιτε.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου