Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

ΑγώνεςΤραγικό τέλος για τον θρύλο των δύο τροχών



Ο 70χρονος Ισπανός πέθανε από τις εγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη στη σύγκρουση της τετράτροχης «γουρούνας» του με αυτοκίνητο, στις 26 Ιουλίου.


Ο Nieto έφυγε πάνω από το quad κι έπεσε στο έδαφος με το κεφάλι, με αποτέλεσμα να πάθει σοβαρέςκρανιοεγκεφαλικές κακώσεις παρότι το ατύχημα έγινε με μικρή ταχύτητα σε κυκλική πλατεία της Ibiza.

Οι γιατροί έθεσαν τον τραυματία σε τεχνητό κώμα για να υποχωρήσει το εγκεφαλικό οίδημα και επιχείρησαν να τον ξυπνήσουν προχθές.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αφύπνισης όμως η κατάσταση του Nieto επιδεινώθηκε χθες Πέμπτη το πρωί και ο Ισπανός θρύλος πέθανε έχοντας στο πλευρό του όλη του την οικογένεια.

Αν και οι μεγαλύτερες επιτυχίες του Angel Nieto ήταν σε αγώνες των μικρότερων κατηγοριών, στα 50, τα 80 και τα125 κυβικά –και όχι στα 500, την προκάτοχο κατηγορία των MotoGP– εντούτοις θεωρείται ένας από τουςμεγαλύτερους αναβάτες αγώνων στην Ιστορία.



Ο αριθμός των 90 νικών, που πήρε ανάμεσα στο 1969 και το 1986, έχει ξεπεραστεί μόνο από τις 115 νίκες τουValentino Rossi και τις 122 του Giacomo Agostini.

Στη φωτογραφία κάτω, ο Nieto πάει βόλτα τον Rossi με τη Yamaha M1 αφού ο Ιταλός τον ισοφάρισε σε νίκες, στοLe Mans, το Μάιο του 2008.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου