Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Το ΝΒΑ είπε «αντίο» στον Παύλο Γιαννακόπουλο

Το ΝΒΑ είπε «αντίο» στον Παύλο Γιαννακόπουλο

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΝΒΑ, το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου είπε «αντίο» στον Παύλο Γιαννακόπουλο.


Όλος ο πλανήτης αναγνωρίζει το πόσο σπουδαίος άνθρωπος, επιχειρηματίας και πρόεδρος υπήρξε ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Και μέσω του nba.com, ο μαγικός κόσμος του μπάσκετ χαιρέτησε την σπουδαία αυτή προσωπικότητα.

Συγκεκριμένα γράφουν:


«Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, Έλληνας επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, που οδήγησε την ομάδα του στην κυριαρχία στη χώρα του και στην Ευρώπη, πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Ο Παναθηναϊκός και η φαρμακευτική εταιρία ΒΙΑΝΕΞ, την οποία ο ίδιος είχε ιδρύσει, ανακοίνωσαν αμφότεροι τον θάνατό του την Κυριακή.

Για πάνω από 25 χρόνια στην ηγεσία του Παναθηναϊκού, ο Γιαννακόπουλος ξόδεψε τεράστια ποσά χρημάτων για να δημιουργήσει μια ευρωπαϊκή δυναστεία. Είχε αποκτήσει διάφορα μεγάλα ονόματα, ξένων παικτών, συμπεριλαμβανόμενων των σούπερ σταρ του ΝΒΑ, Ντομινίκ Γουίλκινς και Μπάιρον Σκοτ.

Ο Γουίλκινς είχε οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο πρώτο από τα έξι ευρωπαϊκά τρόπαια που κατέκτησε, το 1996 με το τελευταίο να είναι το 2011, ενώ ο Σκοτ βοήθησε την ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα του 1998 με το οποίο ξεκίνησε ένα σερί 13 εγχώριων τίτλων σε 14 σεζόν.

Ο Γιαννακόπουλος μεταβίβασε την ιδιοκτησία της ομάδας στον γιο του, Δημήτρη, το 2012».

NBA
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου