Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Πασκουάλ: «Εφυγαν παίκτες γιατί δεν μπορούσαμε να ματσάρουμε τις προσφορές που είχαν»

Πασκουάλ: «Εφυγαν παίκτες γιατί δεν μπορούσαμε να ματσάρουμε τις προσφορές που είχαν»

Συνέντευξη στο «Radio Marca» παραχώρησε ο Τσάβι Πασκουάλ μιλώντας για τον νέο Παναθηναϊκό και το μετριοπαθές, όπως το χαρακτήρισε, μπάτζετ που θα έχουν...



 οι πρωταθλητές εν όψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

«Δεν είμαστε σε θέση να κρατήσουμε αναλλοίωτη τη βάση της ομάδας γιατί δεν μπορούμε να ματσάρουμε τις προσφορές που γίνονται σε παίκτες των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώθηκαν» δήλωσε αρχικά ο Καταλανός τεχνικός.

Εν συνεχεία ο Πασκουάλ ανέφερε για τον Παναθηναϊκό: «Για δεύτερη σερί χρονιά κατακτήσαμε τον τίτλο του πρωταθλητή, κάτι που μας άφησε χαρούμενος στο φινάλε. Όταν κερδίζεις κάτι στο τέλος της σεζόν, σου μένει μια καλή γεύση και είσαι πιο ευτυχισμένος το καλοκαίρι. Όταν πήγα στην ομάδα, τις δύο προηγούμενες σεζόν είχε χάσει το πρωτάθλημα. Κάθε χρόνος είναι πολύ δύσκολος και απαιτητικός».

Για το τι μπορεί να κάνει πιο ανταγωνιστικό το «τριφύλλι», είπε: «Δεν είμαστε σε θέση να κρατήσουμε αναλλοίωτη τη βάση της ομάδας γιατί δεν μπορούμε να ματσάρουμε τις προσφορές που γίνονται σε παίκτες των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώθηκαν. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει γενικά.

Έχουμε ένα πιο μετριοπαθές μπάτζετ, αλλά σε συνεργασία με τη διοίκηση προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Ονειρευόμαστε να πάμε ένα βήμα παρακάτω στην Euroleague, να φτάσουμε στο φάιναλ φορ και να επιδιώξουμε να το κερδίσουμε, αλλά πρέπει να έχουμε τα πόδια στο έδαφος. Κάποιες φορές συμβαίνει αυτό, αλλά γενικά είναι πολύ δύσκολο όταν δεν μπορείς να έχεις το μπάτζετ άλλων συλλόγων».

Αναφορικά με τη διαμάχη της FIBA με τη Euroleague τόνισε: «Το σημαντικό είναι ότι πλέον όλα βρίσκονται στην σωστή γραμμή. Η κατάσταση τώρα είναι ήρεμη, σταθερή και αυτό πιστεύω πως είναι το καλύτερος για όλους».

Κληθείς να μιλήσει και για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος γι αυτόν, είναι καλός προπονητής. Είναι ένας προπονητής που είναι στη... μόδα αυτή την στιγμή. Έχει κάνει σπουδαία πράγματα με τη Ζάλγκιρις την τελευταία διετία, αλλά το πιο σημαντικό -πέρα από τα αποτελέσματα και τις νίκες- είναι ότι έχει δώσει ταυτότητα στην ομάδα του, κάτι που είναι δύσκολο να το βρεις γενικά».

Όσο για τις επιτυχίες της Ρεάλ Μαδρίτης τα τελευταία χρόνια, είπε: «Ο Πάμπλο (Λάσο) έκανε σπουδαία δουλειά, τα πράγματα πάνε πολύ καλά γι αυτόν. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει υπογράψει σπουδαίους γηγενείς παίκτες, από το υψηλότερο επίπεδο, κάθε χρόνο παραμένει στην κορυφή. Τα πάνε εξαιρετικά.

Αυτό είναι κάτι που το αξίζουν. Σε αυτά τα χρόνια που είναι στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Πάμπλο (Λάσο) πέρασε στιγμές έντονης αμφισβήτησης, αλλά έδειξε χαρακτήρα και προχώρησε. Το ίδιο συνέβη με εμένα στην Μπαρτσελόνα. Πάντα υπάρχουν καλές και κακές στιγμές, αλλά η σταθερότητα είναι το συνώνυμο -ως ένα βαθμό- της επιτυχίας».

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι στην Μπαρτσελόνα μπορεί να έχουν μετανιώσει που ολοκλήρωσαν τη συνεργασία τους με εκείνον: «Δεν έχω ιδέα, και να σου πω την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει αυτό. Ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του, δεν ξέρω αν οι άνθρωποι της ομάδας κοιτάζουν πίσω ή όχι».

Τέλος, κλήθηκε να μιλήσει για τον αρχηγό των «μπλαουγκράνα» Χουάν Κάρλος Ναβάρο, τονίζοντας: «Δεν πρόκειται να μπω σε αυτό το θέμα. Όλοι ξέρουν ότι έχω μεγάλο σεβασμό για εκείνον, είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω προπονήσει.

Αξίζει τα καλύτερα, έδωσε τα πάντα για τον σύλλογο, έπαιζε με τραυματισμό, με πόνους, πάντοτε θυσιαζόταν για την ομάδα. Το μόνο που σκέφτομαι γι αυτόν είναι πως όταν αποφασίσει να σταματήσει, να το κάνει όπως του αρμόζει και του αξίζει. Να είναι χαρούμενος στην πόλη του, και να κλείσει την καριέρα του με έναν τίτλο και ένα σπουδαίο παιχνίδι. Αυτό θα ήθελα περισσότερο για εκείνον».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου