Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Απόδοση τιμής μετά θάνατον στον πιλότο Γιώργο Μπαλταδώρο

mpaltadwros--2-thumb-large

Με προεδρικό διάταγμα αποδίδεται τιμή μετά θάνατον στον Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, χειριστή του Mirage 2000-5, ο οποίος σκοτώθηκε τον Απρίλιο στην Σκύρο.

O πιλότος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε το πρωί της 12ης Απριλίου από τη βάση της Σκύρου σε προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών στη Μυτιλήνη. Κατά την επιστροφή του από την αποστολή αναχαίτισης στη βάση, κατέπεσε στα ανοιχτά της Σκύρου, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό του.

Η Πολεμική Αεροπορία για να τιμήσει τον πιλότο που έχασε τη ζωή του, εισηγήθηκε να του αποδοθεί ο βαθμός του Αντιπτεράρχου.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως:


«Με προεδρικό διάταγμα, που εκδόθηκε στην Αθήνα την 10.07.2018, κατόπιν πρότασης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (...) Απονέμεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26 παρ. 13δ του ν. 3883/2010, σε συνδυασμό με το άρθρο 5 του ν.δ. 1400/1973, ο βαθμός του Αντιπτεράρχου, στον Σμηναγό Ιπτάμενο Μπαλταδώρο Γεώργιο του Αποστόλου (63779), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο, από 11.4.2018, ημερομηνία προηγουμένη του θανάτου του».



Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή έχει «υιοθετήσει» τα παιδιά του πιλότου και ως εκ τούτου θα καταβάλλει κάθε χρόνο ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα μέχρι και την ενηλικίωσή τους και αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου