Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Νίκησε δύσκολα ο Τσιτσιπάς τον Χουρκάτζ



Οι μεγάλοι παίκτες κερδίζουν και στην όχι και τόσο καλή τους μέρα. Αυτό συνέβη στο Ρότερνταμ με τον Στέφανο Τσιτσιπά, που έκανε ένα πολύ μέτριο ματς...



την πρώτη ώρα αγώνα μένοντας σετ πίσω, ωστόσο, βρήκε τη συγκέντρωσή του και μπόρεσε να φέρει τούμπα το ματς κόντρα στον Χούμπερτ Χουρκάτζ και να τον αποκλείσει με 6-7(1), 6-3, 6-1.

Αυτή ήταν, μάλιστα, μόλις η πρώτη νίκη του Στέφανου σε τέσσερις παρουσίες στο Ρότερνταμ πληγώνοντας τον Πολωνό ανήμερα των γενεθλίων του (κλείνει τα 23)!

Επόμενος αντίπαλος του Στέφανου είναι ο Σλοβένος Αλιάζ Μπέντενε που κέρδισε στα δύο σετ τον Μπενουά Περ.

Στο πρώτο σετ τα πολλά λάθη έφεραν τον Στέφανο Τσιτσιπά στα πρόθυρα του διπλού break πίσω (2-4, 0-30). Ωστόσο μπόρεσε να μείνει στο ένα break και παραλίγο να φέρει τούμπα το σετ.

Ο νεαρός Πολωνός έδειχνε ότι θα καθάριζε το σετ όταν προηγήθηκε με 40-0 στο σερβίς του στο 5-4 έχοντας τριπλό set point.

Όμως, με οκτώ αναπάντητους πόντους ο Τσιτσιπάς κατάφερε να προηγηθεί με 6-5 και έδειχνε να έχει το μομέντουμ για να κερδίσει ένα χαμένο σετ.

Τα πράγματα, όμως, εξελίχθηκαν διαφορετικά. Ο Χουρκάτζ κατάφερε να ανακάμψει ισοφαρίζοντας σε 6-6 και ακολούθησε ένα κάκιστο tie break από πλευράς Τσιτσιπά. Πολλά λάθη από τον Έλληνα πρωταθλητή έφεραν το σκορ σε απαγορευτικά επίπεδα, με τον Πολωνό να καθαρίζει τη διαδικασία με το ευρύ 7-1.

Ακολούθησε ένα ιατρικό time out από τον Τσιτσιπά που έδειχνε να πονά αρκετά στον δεξί ώμο, ωστόσο, συνέχισε κανονικά την προσπάθειά του.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο για τον πρωταθλητή μας που έμεινε νωρίς πίσω με 0-2 δίχως να δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Ωστόσο, κάπου εκεί ξύπνησε και άρχισε να παίζει με μεγαλύτερο νεύρο, περισσότερη επιθετικότητα, μειώνοντας παράλληλα τα λάθη του.

Το 0-2 έγινε 4-2 υπέρ του Τσιτσιπά που κινούμενος πια με περισσότερη αυτοπεποίθηση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χουρκάτζ ισοφαρίζοντας τον αγώνα με ακόμα ένα break.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε για τα καλά τα ηνία του ματς στο συγκεκριμένο σημείο και δεν τα άφησε ποτέ. Έφτασε γρήγορα στο διπλό break και τελικά έχασε μόλις ένα game, σ' ένα τρίτο σετ που δεν αντέχει κριτικής.



Πηγή: filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου