Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

«Πράσινη» εξαγορά προ των πυλών από τα ΕΛΠΕ



Σε σημαντική ενίσχυση του χαρτοφυλακίου τους στις ΑΠΕ προχωρούν τα ΕΛΠΕ, καθώς προ των πυλών βρίσκεται η εξαγορά από τη θυγατρική του ομίλου, ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες, ενός φωτοβολταϊκού πάρκου...

 ισχύος 204 MW, που ετοιμάζεται να αναπτύξει η Juwi Hellas στην Κοζάνη. Με αυτόν τον τρόπο τα Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ θα υλοποιήσουν ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου που έχει θέσει η διοίκηση του ομίλου, δηλαδή την αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος τους σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε τουλάχιστον 300-400 MW την επόμενη διετία.

Αναφορά στην εξαγορά έκανε προ ημερών ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στην ημερίδα για τη «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας», μιλώντας για συμφωνία μεταξύ των Ελληνικών Πετρελαίων και μιας μεγάλης γερμανικής εταιρείας (την οποία δεν κατονόμασε), με σκοπό την εγκατάσταση στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας ενός μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου. Όπως πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης, οι υπογραφές θα «πέσουν» τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Η Juwi Hellas είναι η ελληνική θυγατρική της Juwi, μιας από τις κορυφαίες επιχειρήσεις ενέργειας στη Γερμανία, ενώ το έργο θα εγκατασταθεί σε απόσταση 15 χλμ. από την πόλη της Κοζάνης. Όπως ανέφερε ο κ. Τάκης Σαρρής, CEO της εταιρείας, σε συνέντευξή του τον περασμένο Νοέμβριο στο ειδικό αφιέρωμα της «Ν» για την ενέργεια, ο σταθμός θα αποτελέσει παγκόσμιο σημείο αναφοράς, όντας το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μέσα στα πέντε μεγαλύτερα της «γηραιάς ηπείρου». Στην Ελλάδα θα είναι 20 φορές μεγαλύτερο από τη μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή μονάδα που έχει μέχρι στιγμής κατασκευαστεί. Η επένδυση για την κατασκευή του σταθμού είναι της τάξης των 150 εκατ. ευρώ.



Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου