Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Αποκλεισμός της Αθηνών-Λαμίας στο Μαρτίνο από εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ



Σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας στο ύψος του Μαρτίνου προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ.
 



Ήταν η ώρα που εξελίσσονταν στη Βουλή η συζήτηση για την τροπολογία σε σχέση με το καθεστώς της ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία που τίθεται πλέον η ΛΑΡΚΟ και στην οποία αντιδρούν οι εργαζόμενοι.

Από το πρωί χτυπούσαν οι καμπάνες στα γύρω χωριά απ' όπου ξεκινούν οι εργαζόμενοι για το εργοστάσιο.

Σε δηλώσεις τους, τα συνδικαλιστικά στελέχη κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «δρα στη βάση ενός σχεδίου», σημειώνοντας ακόμη ότι «δεν πρόκειται για σχέδιο εξυγίανσης της βιομηχανίας».

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, Ανδρέας Κορέτζελος, ανέφερε πως «οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να παραμείνουν θεατές σ' αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται και ήδη από αύριο ξεκινούν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων».

Παράλληλα, κατηγορούν το υπουργείο ότι «δεν δέχεται κανέναν διάλογο με τους εργαζόμενους» και πως «προτιμά τον μονόλογο», ενώ υποστηρίζουν ότι «με την ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία ουσιαστικά τορπιλίζεται κάθε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης με τους εργαζόμενους».



Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου